Fra båt til bil

– Det går treigt i båtbransjen, så vi prøver å gå andre veier, sier den norske designeren Kurt Strand - og viser hans siste bidrag, en nærmere 20 fots Strand Craft Limousine Beach Cruiser.

Publisert

Desigeren av Beach Cruiseren er et samarbeide mellom norske Kurt Strand og den britiske industridesigneren Eduard Gray.

– Den nærmere 20 fot lange Strand Craft Limousine Beach er tenkt for et marked der solen skinner året rundt, gjerne sørstatene i USA eller landene rundt middelhavet, sier Kurt Strand til Båtliv.

Med kalesje

Den yachtinspirerte bilen er 5,5 meter lang og to meter bred med sju fellbare seter. Felles de ned forvandles limousinen til en pickup. For at den skal gi enda større assosiasjoner til en luksusyacht skal den smykkes med mahogni, blant annet på sidene og på panseret. Og det blir en luftig bil, uten bakrute eller sidevinduer. Skulle det likevel begynne å regne, gjør man som med båt. Man knepper på en gjennomsiktig kalesje. Og når sidedøra åpnes, skal det gjøres skikkelig, som på en Lamborghini. Døra åpnes oppover.

Gjennomført luksus

Innvendig blir det mye børstet aluminium og krom. Føreren kan nyte et instrumentpanel fra Breitling og detaljer med krystaller fra Swarovski. Interiøret blir i skinn, og lyden skal det heller ikke spares på. Lydanlegget fra Naim blir med en forsterker på 1100 watt og ikke mindre enn 15 høytalere. Dette bør være nok til selv å overdøve bilens seks liters V8-er som med sine hestekrefter skal den klare 0-100 på 4,5 sekunder, ifølge beregningene designerne har gjort. Toppfarten blir 220 kilometer i timen. Kraften går til alle de fire hjulene, med et Haldex-system som skal gi maksimal ytelse over sanddekkede veier.

– Hvor realistisk er dette prosjektet?

– Om det finnes et marked for en bil som denne kommer den med stor sannsynlighet til å produseres, sier Kurt Strand. Og legger til.

– Få gjerne med at om det finnes investorer i Norge som er interessert, er det bare å ta kontakt.

- Hva blir prisen på denne doningen?

­­- Den blir cirka 100 000 dollar med produksjon i USA, opplyser Strand.

Powered by Labrador CMS