Slik sikrer du deg mot skader

Er du sikret i vinter?

De færreste båtforsikringer dekker skade som skyldes nedbør, frost eller berøring med is. Er du i tvil om dekningen din, dobbeltsjekk betingelsene for erstatning for bruk og skader i vinterhalvåret.

Publisert Sist oppdatert

Mens vestlendingene er vant til å bruke båten året rundt, er vinterbruk av fritidsbåtbåt en ny og spennende aktivitet for mange på Østlandet. Milde vintre med lite is, kombinert med stadig flere bilder av et fredfullt og romantisk vinterbåtliv på sosiale medier, gjør at flere fristes til å ha båten liggende klar til bruk i den kalde årstiden. Men før du tar båten ut på fjorden, bør du sjekke hva forsikringen dekker hvis du skulle komme ut for et uhell. Her varierer praksisen blant forsikringsselskapene. Noen standardforsikringer dekker skader året rundt, uavhengig av om båten står på land eller i vann, og om den brukes eller ei. Sjekk derfor nøye hva din forsikring dekker av skader som følge av bruk om vinteren. Hvis du tidligere har basert din forsikring på at båten ligger stille, må du kanskje betale et lite tillegg for å ta den i bruk vinterstid. Dette kan være vel investerte penger hvis du skulle råke ut for noe vinterstid.

Ekstra sjekk ved mye snøfall

Hos IF og Tryg er hovedregelen at båtforsikringen gjelder for båter som ligger på vannet og på land. Ettersom begge selskapene forbinder det å ha båten på vannet om vinteren i Norge med høyere skaderisiko, gis det derfor rabatt til dem som tar båten opp på land.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS