Flytestol for babyer

Mandalskvinnen Hilde Tallaksen har utviklet en flytestol for spedbarn, som kommer i salg i sommer.

Publisert

Stolen er rett og slett en bilstol med flytemiddel. Dermed kan du frakte barnet i bilen og løfte det rett om bord, og  stolen flyter om du skulle miste den.

–    Jeg har hatt små barn og det er slik jeg har kommet på ideen til denne stolen. Foreløpig har jeg avtale med svenske Akta Graco bilstol, som har 25 prosent av markedet  for bilstoler her i landet. Jeg jobber nå med å få avtaler med flere bilstolprodusenter, sier industridesigneren til Båtliv.

Stolen har fått navnet Sea Ba Bambino 313 og ifølge Tallaksen er den ment for babyer fra null til ett år, eller fra tre til tretten kilo.

– Stolen er utviklet for å gjøre det enklere og sikrere å ha med spedbarn på båttur. Redningsvester fungerer ikke så bra for så små barn fordi de har så tungt hode i forhold til resten av kroppen. Tester har vist at de kan bli liggende med hodet ned i vannet, forteller designeren og gründeren fra den tradisjonsrike sjøfartsbyen  Mandal. Hun sier at stolen også vil beskytte babyen ved grunnstøting eller lignende hendelser.

Sea Ba Bambino kommer i salg fra juli på nett på siden seaba.no, og vil koste rundt 700 kroner. Den er sertifisert for bruk på fritidsbåter av danske Force, som gir godkjenning til slike formål. Tallaksen er i samtaler med Redningsselskapet om samarbeid, sier hun.

Hun har jobbet med utvikling av stolen i flere år, og har fått litt økonomisk støtte fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Ifølge Tallaksen finnes det ikke lignende produkt på markedet fra før av.

Powered by Labrador CMS