Flott tur på fjorden

Motorbåteieren som kjørte gjennom isen hadde en flott tur.

Publisert

I går skrev Båtliv på nett om en motorbåt på vei gjennom isen sør for Nesøya. Båteieren har reagert på uriktige fakta i artikkelen. Han forteller at det var en fin tur, og at han ikke hadde behov for assistanse av Redningsskøyta. Tvert om, var skøyta som kom til unnsetning en venn, og båteieren forteller selv:

– Flere  dager i forveien var det avtalt at min venn skulle bryte isen med sin skøyte, da han skulle ha båten på slipp ute av fjorden. Fristelsen var stor til og henge seg på siden isen har hindret dette de siste ukene. Været var fint og vi hadde god tid så vi bestemte vi oss for dra ut å fiske og inspisere isen. Alltid morsomt å teste litt, så vi satt baugen bort mot isen og kjørte ca. 50 meter inn i isen på tomgang. Etter ca 50 meter stoppet båten opp og vi stanset motorene og nøt solen. Vi kunne selvsagt brukt de kraftige motoreneog presset båten lengre inn i isen, men en 40 fots motorbåt i glassfiber egner seg ikke til dette, så det ville vi overlate til bedre egnet redskap. Deretter gikk vi ned på isen, hvor vi hadde et tau rundt livet som sikkerhetsline, koste oss på isen og nøt været.

 

– Så snakker jeg med min kamerat og han var på vei , vi gikk tilbake til vår båt klatret ombord. Vi startet de kraftige motorene og bakket på tomgang ut av isen meget pent for og ikke skade båten og for å gi ham plass. Deretter la vi oss pent inn mot isen på babord side og fulgte med hvordan skøyten pløyde seg gjennom isen ut i åpent farvann. Da isen var brutt og råk laget kjørte vi forsiktig gjennom og ut i åpent farvann mot Slemmestad for fylling av vann. Flott tur med sol og havblikk. På turen hjem ca. 18.30 hadde mørket begynt å sige på og vi hadde en flott tur med lanterneføring gjennom råken, som har vært åpen siden, for deretter å fortøye på Nesbru.

Les også:Tidlig sommerstart i isen

Powered by Labrador CMS