Flere svaibøyer i Oslofjorden
Flere svaibøyer i Oslofjorden

Flere svaibøyer i Oslofjorden

Svaibøyene som Oslofjordens Friluftsråd har lagt ut i inn- og uthavner i Oslofjorden er populære. I sommer kommer det enda flere bøyer.

Publisert

I fjor økte antall betalende «vimpel-abonnenter» med 23 prosent, fremgår det av Oslo Friluftsråds ferske årsberetning. I alt er det nå 1.304 båteiere som har Friluftsrådets vimpel og som dermed kan ligge gratis fortøyd til en av de nær 50 svaibøyene.

I de populære havnene blir det gjerne trangt om plassen og mange kvier seg for å ligge på svai for anker. Derfor er det populært å kunne fortøye i en bøye som har en trygg og solid moring på bunnen.

Nye bøyer i sommer

I år er Friluftsrådets plan å legge ut to nye bøyer i Nøtterøy kommune med opsjon på tre til. I samarbeide med Kongelig Norsk Båtforbund, KNBF, er det også planlagt flere nye bøyer, en del av dem også langs Telemarkskysten.

Svaibøyene bidrar til bedre utnyttelse av plassen i havnene og kommer i tillegg til de faste fortøyningsboltene i mange av uthavnene. Bøyene er også et miljøtiltak som hindrer skade som oppstår på sjøbunnen ved stadig oppankring.

Sist sommer var det 45 svaibøyer i Oslofjorden og på Skagerrakkysten. I år blir det enda flere, lover Oslofjordens Friluftsråd.

Powered by Labrador CMS