Fische Marine satser flybridge

Fra nyttår overtar Fische Marine importen av Galeon Yachts og får da et produktspekter som strekker seg fra de aller minste gummibåtene til de helt store flybridgebåtene.

Publisert Sist oppdatert

Distribusjon og service vil foregå gjennom den nystartede Fische-avdelingen; Galeon Yachts Norge.

- Vi er i ferd med å bygge opp et omfattende serviceapparat for å betjene våre Galeon-kunder sier leder for Galeon Yachts Norge, Erling Svendsen.

Dette skal ta seg av klargjøring, service på båtene og eventuelle reklamasjoner. Egne servicefolk er allerede spesialutdannet ved verftet i Polen og teknisk sjef Sten Frode Underhaug føler seg trygg på at kundene skal få den servicen de har krav på. Service og vedlikehold av motorene vil bli tatt hånd om av merkeverksteder for Volvo Penta.

Galeon Yachts selges i dag via to forhandlere i Norge og Erling Svendsen ser for seg totalt fire til seks forhandlere i løpet av et par år.

- Dessverre får vi ikke tilgang til så mange båter i 2008, men året deretter har vi som mål å omsette i overkant av 20 båter, forteller Svendsen. Han har vært på flere besøk på den polske fabrikken og er storlig imponert over den håndverksmessige kvaliteten og den strømlinjeformede produksjonen. Det produseres i dag ca 900 båter pr år ved verftet, og antall ansatte er over 800 personer. Særlig spent er han på den nye 64 fots flybridgeyachten, og den helt nye Sportscruiser 325-modellen, begge designet av Tony Castro.

Galeon-familien starter i dag  på 26 fot og stopper på 53 fot. Ny  64 foter forventes klar i løpet av 2008. Galeon bygger nå en fabrikk som kan produsere luksusyachter opp til 100 fot.

Med i familen finner vi også Galia båtene, dette er båter i størrelsen fra 14 til 28 fot, alle beregnet for utenbordsmotorer. Galia vil fremdeles bli solgt gjennom Fische Marines ordinære forhandlernett.