PAGURUS:

TIL SJØS OG PÅ LAND:
TIL SJØS OG PÅ LAND:

Til sjøs og til lands

Det italienske designstudioet Lazzarini står bak mange dristige designkonsept. Tidligere i år presenterte de Pagurus. Bak navnet skjuler det seg en 82-fot solcelledrevet katamaran med amfibie-egenskaper.

Den linjelekre katamaranen har lugarer, bysse, baderom og lignende fordelt i hvert av katamaranens skrog. Man kan enkelt bevege seg mellom de to, takket være en gangforbindelse. Dekket på hvert skrog samt taket på styrhuset er tapetsert med solcellepaneler som lader båtens batterier.

SOLCELLEPANELER:
SOLCELLEPANELER:

Det unike med båten er «skru-sylindrene» som er montert under hver skrogside. Til sjøs sørger disse for å gi fem knops fart eller rett og slett lade batteriene ombord. Men det kuleste er at disse "skruene" sørger for at katamaranen kan forlate det våte element, og faktisk ta seg innover en sandstrand. Denne unike hybridløsningen gir uante muligheter for å ta seg frem til steder som ikke tidligere var mulig.

OGSÅ PÅ LAND:
OGSÅ PÅ LAND:

Det hele kan nesten ses på som en månelanding siden Pagarus er utstyrt med egne ATV´er som kan frakte dem ombord ut på spennende eventyr. På de datagenererte tegningene kan vi se at de har tegnet inn Elon Musks mye omdiskuterte cyber-truck.

CYBERTRUCK:
CYBERTRUCK:

Pagarus har også propeller bak hvert skrog, og ved full effekt sørger disse for at 82-foteren får en toppfart på 24 knop.