Båter i sjøen 2014

Drømmeåpning for Båter i sjøen

Åpningen på årets flytende båtmesse kunne ikke vært bedre.

Publisert

HOVEDBILDE: Båtene ligger ytterst ved Aker brygge, med inngang ved marinaen. Fotos: Linn Krogh Hansen.

Båter i sjøen, Aker brygge:

Solen skinte fra skyfri himmel og gradestokken viste 25 grader da den første utgaven av Båter i sjøen på Aker brygge åpnet i dag.

Da Oslos ordfører Fabian Stang åpnet messen klokken 1200, uttrykte han stor glede over at messen nå holdes i sentrum av hovedstaden. Stang, som selv er båtmann, la vekt på Oslos unike beliggenhet i forhold til opplevelser i skjærgården.

– Man kan oppleve mye på kort tid. Selv på én kveld kan du få følelsen av å være på en miniferie. og i løpet av en helg kan kan oppleve veldig mye i Indre Oslofjord, understreket ordføreren.

Direktør i Norboat, Erlend Prytz, var i strålende humør og gledet seg over de mange premierene som finner sted under båter i sjøen.

 – Totalt har vi nærmere 50 premierer av et eller annet slag. Spesielt hyggelig er det at så mange store utenlandske båtprodusenter velger å stille ut båtene sine her for første gang, sier Prytz.

Både innenfor messeområdet og på resten av bryggeområdet koste folk seg i det varme sensommerværet. Sommeren ikke er over, og noen benyttet seg av muligheten til at sjøbad på Tjuvholmen, der vannet fortsatt holder rundt 19 grader.

Finværet skal ifølge  værmeldingen de neste messedagene, men 22 grader lørdag ifølge yr. Messen varer til søndag.

SOMMER: Blir det for varmt på messabygga er det bare å ta spaseruren ut til Tjuvholmen sjøbad.

Powered by Labrador CMS