Inngår samarbeidsavtale

NY LEVERANDØR: Windy SR44 vil som en følge av samarbeidet med Yamaha bli tilgjengelig med doble XTO V8 på 425 hk hver.

Windy med Yamaha-motorer

Yamaha Motor Europe innleder samarbeid med Windy Boats om leveranse av motorløsninger. I første rekke blir Yamaha leverandør av motorer til blant annet SR44, som kan leveres med XTO 425 V8 utenbordsmotorer.

Selskapene Yamaha og Windy har inngått en fem-års samarbeidsavtale. Foruten V8-leveranser til Windy SR44, innebærer den nye avtalen også at den mindre Windy SR28 CC vil være tilgjengelig med flere forskjellige Yamaha-modeller, inkludert den nylig lanserte 300 hk V6-motoren.

Windy SR28 CC er etter hva Båtmagasinet erfarer basert på samme skrogplattform som Draco 27 RS som ble lansert rundt 2014. Også i 2015 inngikk Windy avtale med Yamaha om motorsamarbeid da Draco ble relansert som merkevare. Merkenavnet Draco var et av de sterkeste i europeisk fritidsbåthistorie, med et betydelig antall båter solgt ikke minst til Sveits. Selv med nye linjer og løsninger signert designeren Ed Dubois og Yamaha på akterspeilet, ble det imidlertid krevende å reetablere Draco.

YAMAHA: Windy og Yamaha har inngått en femårig samarbeidsavtale, som blant annet innebærer at Windy SR28 CC får Yamaha-motor på hekken.

Windy har medvind for tiden, og kunne nylig rapportere en betydelig resultatforbedring etter flere år med underskudd.

En av Yamahas nyheter er at motorene er tilgjengelig med den digitale elektroniske styringen (DES) på modeller fra produsentens 150-hester og opp til XTO 425 V8.