Båten legger til kai av seg selv

Volvo Penta har utviklet et automatisk docking-system. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Systemet skal være det første i sitt slag, og ble vist frem i forbindelse med Volvo Ocean Race besøket denne uka i Göteborg.

Spesielt om du har en stor båt, vil dette kunne redde deg fra dyre sammenstøt med kaien eller andre båter.  Videoen viser hvordan det hele gikk for seg de den store båten la til kai på egenhånd.

Les også: Snart får vi smarte båter

Via en app starter du selve systemet, hvor du velger at båten skal legges til kai. I starten bruker båten GPS-en for å posisjonere seg, samtidig som flere andre sensorer på både båten og kaien brukes når båten nærmer seg. Sjefen for Volvo Penta, Björn Ingemanson, forklarte at systemet hele tiden tar hensyn til vinden og tidevannet.

Les også: Slaget om dashbordet

Demonstrasjonen i Göteborg er først og fremst en demonstrasjon på at teknologien faktisk fungerer, og skal angivelig være den første i sitt slag. Volvo ser for seg at appen kan hjelpe deg på flere måter enn bare å legge til.

Via appen skal du nemlig etter hvert få listet opp hvilke kaier som støtter det nye systemet, som altså kommer i 2020, slik at du også kan forhåndsbooke plass ved marinaen du ønsker å ta en pause.

Les også: Elbåtene er her, men de er ikke for alle