Dømt for nødtelefon i fylla

Folk som ringer i fylla kan være plagsomt for noen og enhver, men når ringeren slår 113 for å rapportere om en båtulykke som ikke har eksistert blir konsekvensene, som i dette tilfellet, betinget fengselsstraff.

Publisert

Med rundt to i promille ringte en kvinne en februarkveld tidligere i år nødnummeret 113 og fortalte en fantasihistorie om at en båt med to personer hadde kantret.Telefonen ga støtet til en større leteaksjon, skriver Bergens Tidende.

Kvinnen som er i 40-årene forklarte i retten at hun sammen med to andre hadde vært på en hytte der det ble konsumert store mengder alkohol og hun mente hun hadde hørt skrik. Da hun ikke fant de andre, trodde hun de hadde dratt ut med båten og at noe hadde skjedd. Hun sa hun fikk panikk, og aldri ville ringt nødnummeret uten grunn.

Selv fortalte hun at hun ringte fra hytten. Retten legger imidlertid til grunn ut fra andre vitneforklaringer at hun ringte fra et helt annet sted, noe som svekker hennes forklaring.

Retten mener at kvinnen var i villfarelse med hensyn til hva som hadde skjedd; det vil si at hun faktisk kan ha trodd at en båt hadde kantret, men at denne villfarelsen skyldtes at hun var beruset. En måling på legevakten 3,5 timer etter oppringningen viste at hun da hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 1,9 promille.

Retten konkluderer med at kvinnen forsettlig har misbrukt nødnummeret og dermed forårsaket en større utrykning.

Bergen tingrett ga henne en måned betinget fengsel.

Powered by Labrador CMS