Cox byr på 300 dieseldrevne hestekrefter på hekken
Cox byr på 300 dieseldrevne hestekrefter på hekken

Stor dieselpåhenger nå i Norge

Påhengsmotorer henges på stadig større båter, og nå er en mye omtalt 300 hk dieselmotor tilgjengelig i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Erling Sande AS har melder at de nå har mottatt første leveranse av Cox CXO 300 diesel påhengsmotor. Motoren vil komme for salg langs den norske kyst allerede nå i høst.

Ifølge pressemelding fra importør er Cox CXO 300 verdens kraftigste diesel utenbordsmotor med sine 300hk og 650 NM dreiemoment. Motoren er en 4,4 liters V8 med vertikal drivlinje og twin-turbo. Den kombinerer kompaktheten og servicevennligheten til tradisjonelle bensin utenbordsmotorer med diesel motorens lavere drivstofforbruk og lengre service intervaller, hevdes det i pressemeldingen.

­–Hovedmarkedet for denne motoren er nok det kommersielle, men vi tror også Cox kan være interessant i fritidsbåtmarkedet. På Vestlandet og i Nord-Norge er det mer kronglete å få tak i bensin på kaia mange steder, men også her på Østlandet ser vi potensielle kunder. Fritidsbåtene for outboard blir også større nå om dagen, sier salgs- og produktsjef Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande til Båtmagasinet. Han anslår båteier må betale 10-15 prosent mer for en båtpakke med diesel utenbords, samtidig kan drivstoffkostnadene i noen tilfeller nærmest halveres, mener han.