Den beste julegaven til kona

Start det nye året med fritidskipperkurs (D5L) for «ladies only».

Publisert

JENTER: Benytt vinteren til å ta teoriprøvene om kreves for å søke om D5L-sertifikat, slik Torill Iversen gjorde før hun startet Miss Captain. Foto: Linn Hansen.

En julegave som bidrar til familiens sikkerhet, en mer rettferdig arbeidsdeling om bord og dermed også redusere risikoen for skilmisse/ eller havarert båtdrøm, kan være et godt tips nå før neste sesong.

Nesodden-baserte MissCaptain har gått i samarbeid med Bergen Sjøskole og vil våren 2015 arrangere to Fritidskipperkurs for damer. Det første kurset starter allerede den andre helgen i januar, mens det andre kruset går i april. Hvert kurs går ove over tre langhelger.

– Tanken er at vi holder damekurs for å skape en trygghet for god læring. Med bare damer tilstede opplever man en annen plattform forlæring og man deler erfaringer på en annen måte, sier Torill Iversen som driver Miss Captain.

– Nå har det så vidt vi vet  ikke  vært holdt rene damekurs for Fritidsskippern før, men vi tror dette både øker interessen, deltagelsen og utbyttet for deltagerne, sier Iversen, som også  ser kurset som en mulighet for damer til å bygge nettverk med andre båtintereserte damer.

Kurset er på 120 timer og for  å få intensiv og god læring holdes kurset derfor over tre samlinger på 40 timer hver, et kurs i januar og et i april.  Kurset blir holdt sentralt i Oslo.

Kurset innholder følgende teoretisk/praktiske hovedemner:

  • Navigasjon – 40 timer
  • Navigasjonsinstrumenter – 16 timer

  • Sjøveisregler med radarplotting – 18 timer

  • Skipslære – 18 timer

  • Sikkerhetsfag – 18 timer

  • Motorlære – 10 timer

Det vil avholdes skriftlige og muntlige eksamener i fagene. Lærebok som brukes er i hovedsak «Fritidsbåtskipperen» av Gunnar Ulseth og kurset ledes av sjøkaptein Tom Olsen som har undervist i maritime fag i snart 25 år.

Kurset fører fram til  vitnemål på bestått teori. Med bestått vitnemål, praksis samt legeerklæring vil man kunne søke sjøfartsdirektoratet om D5L sertifikat. Sertifikatet  gir rett til å være fører av fritidsbåter større enn 15 inntil 24 meter i stor kystfart.

Powered by Labrador CMS