VANT: TEMO 450 kan skilte med seier i prestisjetunge Dame Award på verdens største messe for båtutstyr som i år ble holdt digitalt.

TEMO 450: Denne el-motoren skiller seg ut og vant gjev pris

Publisert Sist oppdatert

METS, verdens største messe for båtutstyr, skulle etter planen ha blitt holdt i Amsterdam i november. Som følge av korona-situasjon har også denne messen måtte vike, men er i stedet blitt holdt digitalt. Med det har ikke prisutdelingen fra Dame Award heller tatt pause. Nylig er vinneren blitt kåret.

KAN JUSTERES: TEMO 450 har teleskopløsning som kan være praktisk.

Franske Temo 450 er ikke ferskere enn at de nå skriver på sin nettside at de allerede har solgt mer enn 250 stavpåhengere. Etter å ha vunnet den prestisjetunge prisen kan de nok vente seg langt større salg.

Dette er en påhenger som vi ikke har sett før, med en propell på den ene siden av staven, og en kontroll på den andre. Som en teleskopstang kan den justeres i lengden 130 til 170 centimeter, etter behov. Dette er da også er praktisk når den skal stues bort.

GASS: Kontrollen i den andre enden, med dødmannknap og batteri-indikator.

Juryen i Dame Award skriver at Temo 450 skiller seg ut med ny design blant elektriske utenbordsmotorer, og at denne til tross for utfordringene det siste året faktisk har klart å introdusere noe så nytt.

– Dette er definitivt noe vi ikke har sett i juryen før, og det er ikke tvil om at dette er et produkt som krever mye forskning og innsats. Elektriske Temo 450 er en moderne motor, hentet fra ikke så ulike løsninger fra Asia, sier Andre Hoek i juryen.

Produsenten skriver på sin nettside at man ikke skal la seg lure av størrelsen. Temo 450 skal være enkel og komfortabel å bruke. Den skal til og med være mulig å bruke fra de fleste joller og mindre båter opp til et halvt tonn og en lengde på tre meter. Med cruisingfart skal det være nok batteri i røret til 80 minutter med cruisingfart. Motorstyrken tilsvarer fem hestekrefter, og den veier fem kilo. Prisen i Frankrike ligger på 1450 euro, som i skrivende stund tilsvarer nærmere 15.500

TEMO 450: Illustrasjonen viser hvordan den er laget.