KOMMER GODT MED: Prispengene kommer godt med lover de glade jentene som vant restaureringsprisen og som i dag la ut fra museumshavna i Vollen på sin store drøm om å dra på jordomseiling.
KOMMER GODT MED: Prispengene kommer godt med lover de glade jentene som vant restaureringsprisen og som i dag la ut fra museumshavna i Vollen på sin store drøm om å dra på jordomseiling.

– Hurra, vi vant!

Chris Craften "Karoline" og Heroen "Sorgenfri" vant Restaureringsprisene! 

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Lene Conradi og prisvinnerne strålte om kapp med sola i et feststemt arrangement med over 200 mennesker til stede da Conradi åpnet  museumshavna og kunne avsløre hvem som ble vinnerne av Restaureringsprisene 2024.

Ordfører i Asker, Lene Condradi, delte ut prisen.
I BUNAD: Ordfører i Asker, Lene Condradi, delte ut prisen.

Cathrine Arnesen fra museet slapp også nyheten om at havna heretter skal bli en ungdomshavn for ungdommer som vil legge ned arbeid i å restaurere gamle båter fremfor å kassere dem. 

Restaureringsprisen er ute i samme ærend og premierer dyktige båtfolk som har lagt ned betydelig egeninnsats for gode båtrestaureringsprosjekter. 

PRISUTDELERE OG VINNERE: Fra venstre Eivind Bryne fra Oslofjordmuseets Venner, vinner av motorbåtklassen med Chris Craften Karoline, Roar Berge, Cathrine Cecilie Arnesen ved Oslofjordmuseet, ordfører Lene Conradi, Ole Henrik Nissen-Lie, sjefredaktør i Seilmagasinet og Båtmagasinet, Sorgenfrijentene, og årets vinner i seilbåtklassen: Julie Zainer Henriksen, Anna Thori Ween Petersen, Sofie Nøklegaard og Irlin Lilla Birkeland med Heroen «Sorgenfri»
PRISUTDELERE OG VINNERE: Fra venstre Eivind Bryne fra Oslofjordmuseets Venner, vinner av motorbåtklassen med Chris Craften Karoline, Roar Berge, Cathrine Cecilie Arnesen ved Oslofjordmuseet, ordfører Lene Conradi, Ole Henrik Nissen-Lie, sjefredaktør i Seilmagasinet og Båtmagasinet, Sorgenfrijentene, og årets vinner i seilbåtklassen: Julie Zeiner-Henriksen, Anna Tori Ween Petersen, Sofie Nøklegaard og Irlin Lilla Birkeland med Heroen «Sorgenfri»

Prisvinnerne

Vinneren av Restaureringsprisen i motorbåtklassen går til en båt som i sin tid ble kjøpt av en norsk sjømann i USA. Etter mange års lagring i Norge, fant sønnen ut at han ville sette båten i stand. Han bygget nærmest båten helt opp på nytt, og har montert inn en kraftig motor fra en vannskooter i båten. Han har også forsterket båtsidene og lagt på mahognifiner. 

Vinneren er: Roar Berge med Chris Craften «Karoline»! Roar Berge kvitterte med et forrykende motorbåtshow som vi bringer film av i Båtmagasinet i tiden som kommer.

PRIS: Roar Berge vant restaureringsprisen 2024.
PRIS: Roar Berge vant restaureringsprisen 2024.
MOTORBÅTSHOW: Roar Berge kvitterte med motorbåtshow i Vollen.
MOTORBÅTSHOW: Roar Berge kvitterte med motorbåtshow i Vollen.
FILM: Fra den ville kjøreturen kommer.
MOTORBÅTSHOW: Roar Berge kvitterte med motorbåtshow i Vollen.
MOTORBÅTSHOW: Roar Berge kvitterte med motorbåtshow i Vollen.

Vinneren av Restaureringsprisen i seilbåtklassen oppfyller prisens målsetting om å premiere amatører som har lagt ned en iherdig egeninnsats for å restaurere båten. Ungdomsgjengen har funnet fram til en gammel seilbåt, og jobbet vinteren gjennom for å spare penger til prosjektet, og brukt hver ledige stund for å få den på kjøl. Den store drømmen har hele tiden vært å legge ut på ett års langtur. – Jeg vet at startskuddet for den ferden går i dag fra denne museumshavna, sa ordføreren og hadde med hjemmelaget honning som en personlig hilsen til jentene. Årets vinner i seilbåtklassen er: Julie Zainer Henriksen, Anna Thori Ween Petersen, Sofie Nøklegaard og Irlin Lilla Birkeland med Heroen «Sorgenfri»

Restaureringsprisen er innstiftet av Båtmagasinet, SEILmagasinet og Oslofjordmuseets venner i samarbeid med Oslofjordmuseet.

SORGENFRI: Som nå er på langtur.
BRIS IX: 16 år gamle Cecilia Ennals stilte også ut sin trebåt.
BRIS IX: 16 år gamle Cecilia Ennals stilte også ut sin trebåt.

Sorgenfri vel avgårde

Selvsagt kom tårene, og klemmene og bekymringfulle og samtidig stolte foreldre og besteforeldre når den sagnomsuste båten Sorgenfri la ut på jordomdseiling nær femti år etter at den første turen gikk av stabelen. Den første turen ble samlet i bokform og var med på å definere guttas liv. I mange havner kom folk for å få et glimt av båten.  Han som i sin tid bygde båten Iver Iversen, vant både Hollenderen og Færderseilasen med båten så det er en merritert båt som nå la fra kai og ble sett vel avgårde med båtkortesje ut fjorden ledet an av av jentene i Sorgenfri etterfulgt av småbåter og den vakre Colin Archer skøyta "RS 10 Christiania" Vi kommer til å bringe fyldig omtale i kommende utgaver både digitalt og på papir i SEILmagasinet og Båtmagasinet.

AVSKJED: 'Sorgenfri' legger avgårde på langtur.
AVSKJED: "Sorgenfri" legger avgårde på langtur.
MANNSKAPET: Julie Zainer Henriksen, Anna Thori Ween Petersen, Sofie Nøklegaard og Irlin Lilla Birkeland med Heroen «Sorgenfri»
MANNSKAPET: Julie Zeiner-Henriksen, Anna Tori Ween Petersen, Sofie Nøklegaard og Irlin Lilla Birkeland med Heroen «Sorgenfri»
CHRISTIANIA: Fulgte 'Sorgenfri' ut av fra Oslofjordmuseet.
CHRISTIANIA: Fulgte "Sorgenfri" ut av fra Oslofjordmuseet.

.