Minitender fra Nimbus

I lanseringen av nye båter på ni og elleve meter har Nimbus også lansert en tender på åtte meter.

Publisert Sist oppdatert

Her er lillesøsteren i den nye Nimbus-serien. Båten heter Nimbus T8, og T står da ikke uventet for tender. Båten ble første gang vist på Boot Düsseldorf, men fikk sin skandinaviske premiere på båtmessen i Gøteborg.

Dette er en skandinavisk dagsturbåt som skal ta over der Nova og R-serien. Nimbus T8 har ifølge produsenten hentet design, funksjonalitet og selveste DNA-et fra andre Nimbus-modeller som 230R, 250R og Nova. Båten skal egne seg til transport, dagsturer, vannsport og lek. Nimbus har også kastet seg inn i bølgen av båtprodusenter som har hva de kaller luftsmurt skrog. Fordelen kan da være at man trenger å trimme motoren så mye, men normalt har ikke slike skrog effekt før man kommer opp mot 50 knop. Maksfarten til Nimbus er om lag 40 knop, og fornuftig marsjfart ligger på 25-30 knop.

Båten har relativt bred walkaround, og skal dermed være lett å bevege seg rundt i. Dørkplassen er gjennomgående god. Akter er det en sittebenk med plass til seks personer, om man da sitter med ryggen mot hverandre, med tre på hver side. Denne plassen kan også gjøres om til solseng ved å legge ned ryggstøtten. Og under denne akterbenken er det kjøleskuff. Båten har enkel overnatting under dekk, med plass for to personer. Her finner vi også toalett og vask, samt enkle kokemuligheter. Prisen i Sverige starter på rett under én million svenske kroner, og da med minste motorisering som er Mercury Verado V6 med 200 hestekrefter. Største motoralternativ er 300 hestekrefter, og da V8-er fra samme motorprodusent.

MINITENDER: Nimbus T8 på båtmessen i Gøteborg.