Cannes Yachting Festival

Nordmenn i kø for Saxdor 320

Torben Kragstad sier at han har fått 70 henvendelser på en ny finsk weekendbåt på 32 fot med nedfellbar skuteside. Se video og bildespesial.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten Saxdor 320 GTC treffer innertier i det norske markedet. Den finske weekendcruiseren med fås i tre ulike versjoner, og i en prisklasse fra halvannen til 2,5 millioner kroner. Alle har kabin forut med toalett.

Båtmagasinet var om bord i 320 GRC i Cannes, hvor C står for kabin. Dette er en bakveggbåt med hardtop. Ved siden av lå en mer åpen utgave med T-topp. Her har du alt du trenger for å dra på tur: Bysse, kjøleskap og salong i kabinen, og stor dobbelkøye og bad under fordekket. På akterdekket er det en bred sofa og salongbord.

Fra kabinen er det utgang på babord side til sittegruppe og solseng forut. Denne løsningen med utgang på babord har gjort det mulig å trekke kabinen helt ut til skutesiden, som gir god plass inne i kabinen. De nedfellbare skutesidene gir et stort akterdekk, og du komme veldig tett på vannet når de er nedfelt.

Ulike kunder

Båten har et stilig og sporty design, og melder seg på i konkurransen med Nimbus og Axopar i det hotte weekendsegmentet av sporty båter med fleksible løsninger.

Saxdor 320 GTC leveres med singel eller dobbel utenbordsmotor fra Mercury, der kraftigste alternativ er to ganger 300 hestekrefter.

–Nordmenn står i kø for å kjøpe denne båten. Vi har fått 70 bestillinger på Saxdor 320 GTC, og har ikke opplevd lignende interesse siden folkebåten Maxi 77 tok Norge med storm på slutten av 70-tallet, sier Torben Kragstad til Båtmagasinet.

Han forteller at båten treffer i to ulike kundegrupper. På den ene siden er pengesterke kjøpere som spekker opp båten til godt over to millioner kroner, og på den andre er det prisjegerne som synes de får veldig mye båt til 1,7 millioner kroner.

Lengde: 10,28 meter

Bredde: 3,10 meter

Passasjerer: 8

Maks motor: 600 hk

Fart: 45 knop

Design: Sakari Mattila