SAMME PLATTFORM: Nye Buster Magnum Cabin er en styrhusversjon basert på den nye, åpne Magnum som ble lansert i fjor høst.

Magnum med mega styrhus

Finske Busters nyhet for vårsesongen 2022 er Buster Magnum Cabin. Den nye styrhusversjonen bygger på den nye Magnum som ble lansert i fjor høst.

Publisert Sist oppdatert

På det drøyt 7,5 meter lange aluminiumskroget har båten et glassfiberdekk med et stort styrhus med store vindusflater som gir god sikt, ifølge en pressemelding fra Buster.

Båten retter seg særlig mot helårsbrukere av fjorden som vil ha komfort og sitte beskyttet mot vær og vind gjennom en lang sesong. Blant annet har den et stort stuerom på hele 350 liter forut. På styrhustaket er det rekker som gjør det mulig å transportere ulike objekter også der. Også i styrhuset, under akterbenken på styrbord side, er det et stort stuerom. På babord side er det et ste, et bord og en modul med plass til kjøleskap om man skulle ønske det.

Magnum Cabin har den tradisjonelle løsningen kjent fra båter bygget rundt Østesjøen, med dør foran og akter på styrhuset, med enkel og trygg passasje fra for- til akterdekk. Et ekstra bredt dollbord på styrbord side gir også mulighet til å bevege seg på utsiden. Både forut og akter har båten robuste rekker og store stepflater som forenkler iland- og ombordstigning. Badplattformen strekker seg langt ut langs siden av motoren, hvilket gjør det smidig å ta seg ombord og i land når båten ligger longside en flytebrygge. Både dekket og dørken i styrhuset er belagt med robuste, mønstrede aluminiumplater.

ERGONOMI: Buster har lagt vekt på ergonomi i styrhuset.

Førermiljøet er viktig i en båt som denne, og ifølge produsenten er det lagt vekt på ergonomiske løsninger. Som standard har båten en 16 tommers Buster Q-smartskjerm. Den kan utrustes i tillegg med et Raymarine ekkolodd, AIS og radar. Makshastigheten med største motor er oppgitt til 45 knop.

FAKTA: BUSTER MAGNUM CABIN

Lengde: 7,58 meter

Bredde: 2,55 meter

Vekt: 1 650 kg

Motor: 225-300 hk

BESKYTTET: I styrhuset sitter man lunt.