SHIPFIX: Jan Helgesen står bak et mirakelmiddel som skal gi bunnstoff høyere effekt.

Stor etterspørsel etter mirakelstoff mot groe

ShipFix er et tilsetningsstoff til vanlig bunnstoff som skal gi økt effekt.

Publisert Sist oppdatert
TILSETNING: Shipfix er miljøvennlig og basert på naturlige råstoffer. Shipfix sørger for at alger og rue ikke fester seg til båten.

– Vi har møtt mye skepsis, men de som har brukt ShipFix har alle blitt overbevist, forteller Jan Helgesen fra Bodø på telefon.

Nå står han og kollegaer å rører blandinger i høyt tempo for å dekke etterspørselen. All produksjonen er foreløpig manuell.

Så langt selges mirakelstoffet i noen utvalgte butikker i Nordland, men mange kjøper direkte fra produsenten på nett.

Tilsetningsstoff

ShipFix er et flytende tilsetningsstoff som blandes en til ti i alle typer bunnstoff. Boksen på en liter koster 500 kroner. Det hemmelige virkemiddelet er blandet ut i glykol. Det skal ikke påvirke bunnstoffets påføringsegenskaper, men om det blandes inn mer enn anbefalt, så kan herdetiden øke, forklarer oppfinneren.

Middelet kan brukes på alle typer båter, også aluminium og trebåter.

Kan spises

Det hemmelige virkestoffet er miljøvennelig, hevder Jan Helgesen. Det inneholder ikke gift, og kan spises. Stoffet er godkjent av EU direktiver.

–  Virkestoffet er utviklet av en professor som har jobbet alternativer til tradisjonell bunnstoff i 25 år, forteller Helgesen. ShipFix ble satt i produksjon for tre år siden. Det har ligget båter med dette middelet i sjøen siden den gang, uten behov for nytt strøk bunnstoff.

På boksen står det en anbefaling om å bruke verneutstyr, men ikke la deg skremme.

–      Vi har satt på merkingen for sikkerhets skyld. Det er glykolen som er det streke i blandingen. Forklarer Helgesen.

Dokumentert virkning?

På boksen kommer det frem at mirakelstoffet har en dokumentert virkning. Her er det ikke snakk om vitenskaplig dokumentasjon, men innsamling av data fra kunder som har vært svært fornøyd.

–   Vi har også en kunde som lever av å selge vanlig bunnstoff, som nå er overbevist over virkningen, forteller oppfinneren.

Han sier at de kunne ha utviklet eget bunnstoff, men at det ville tatt tid og krevd store ressurser. Det er enklere å benytte tilsetningsstoffet som et supplement til vanlig bunnstoff.

Vi tester

Vi vil få tilsendt ShipFix for testing i sommer. Om det funger, og om middelet er helt ufarlig for naturen, så er det en sensasjon. Det vil tiden vise.

 

TILSETNING: Shipfix er miljøvennlig og basert på naturlige råstoffer. Shipfix sørger for at alger og rue ikke fester seg til båten.