GODKJENT: Endelig ble det godkjenning i Norge for fortsatt bruk av bunnstoff med kobberoksid, smiler Jotuns overingeniør Petter Andreassen og senioringeniør Tonje Nordby. Men samtidig er det besluttet at Jotun trekker seg ut av det svenske markedet. Foto: Axel Nissen-Lie.
GODKJENT: Endelig ble det godkjenning i Norge for fortsatt bruk av bunnstoff med kobberoksid, smiler Jotuns overingeniør Petter Andreassen og senioringeniør Tonje Nordby. Men samtidig er det besluttet at Jotun trekker seg ut av det svenske markedet.

Jotun fikk gledelig «ja» i Norge - men trekker seg ut av Sverige

Etter en lang og tung prosess har Miljødirektoratets gitt Jotun godkjenning for fortsatt bruk av bunnstoffer med kobberoksid i Norge. I Sverige er situasjonen en helt annen. Her trekker Jotun seg helt ut av markedet fordi svenske myndigheter ikke kommer til å godkjenne biocider i bunnstoff til fritidsbåter.

Publisert Sist oppdatert

Etter mange års innsats fikk Jotun i september Miljødirektoratets godkjenningen for fortsatt salg av sine bunnstoffprodukter. Selskapet i Sandefjord har de siste seks årene lagt ned et stort arbeid for å dokumentere at produktene tilfredsstiller de strenge kravene i det såkalte BPR-direktivet (Biocidal Products Regulation). Jotun mener den norske godkjenningen betyr at alle EU-land med kystlinje fortsatt vil ha det norske bunnstoffet på markedet, med unntak av Sverige.

Helse og miljø i fokus

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER