Båtsuksess flagger hjem

Dolmøy 23 har blitt så populær her hjemme, både på grunn av pris og type båt, at nå flagges mesteparten av produksjonen hjem fra Polen. -Vilkårene er blitt like bra her hjemme, sier mannen bak suksessen.

Publisert

Dolmøy Båt har nå skrevet en intensjonsavtale med mørebaserte Silver Plast om produksjon av de neste 20 Dolmøybåtene. Mannen bak Dolmøy Båt, Anders Hoff kutter ikke alle bånd til sin polske produsent, men sier han nå får like gode vilkår i Norge som i Polen. Han presiserer at Dolmøy 23 skal fortsette og koste det samme. 169 000 kroner pluss motor.

Vinn-vinn for alle   

–Besparelsene ved å produsere i Polen er ikke lenger så gunstige som de var, og nå føler vi at Norske Silver Plast kan tilby oss like gunstige betingelser.

Båtliv vet at han har vært i diskusjoner med både Silver Plast på Møre (Ona 790), og Matrix boat i Trondheim (gamle Selfa) om produksjon.

–Dette gjør vi for å komme nærmere utviklingsprosessen. Transport har blitt veldig mye dyrere de siste årene, og ekstra dyrt for oss som bor på en øy. Vår polske produsent har varslet en prisoppgang på 5 prosent. Med produksjonen i nærheten kan vi beregne og styre alt på en helt annen måte, sier Hoff.

Avtalen ble skrevet under 6. November, og jeg føler et lass med stein er fjernet fra mine skuldre, sier Hoff. Han mener flere nå bør se på hjemmemarkedet, og se produksjonskostnader i en total helhet før de flagger ut.

Solgt 40 båter

Med en trollingutstyrt speedsjark  på 23 fot, og  til en pris på 159 000 kroner, vare det mange som fikk hakeslepp på Lillestrømessen i vår.Siden Hoff presenterte Dolmøy 23 på messa i Lillestrøm har han solgt over 40 båter.

-Dette er svært overraskende, og vi har hatt leveringsproblemer fra dag en.

Med en enda mer strømlinjeformet produksjon, skal vi også bli mer leveringsdyktig. Vi ser også at båten vår er interessant for mange grupper båtbrukere. Prisen er såpass gunstig at den kan bli en god erstatter for de mer vanlige landstedbåtene, sier Hoff.

Dolmøy 23 er en tvers i gjennom enkel båt, men som fyller de fleste behov for et godt båtliv på sjøen. Ikke minst for den som elsker å fiske. Båten er blitt til gjennom Hoffs behov for gode, stødige oo rimelige speedsjarker til bruk i turistfiske. Hoff  og kona Wenche driver både gjestebrygge og hotell på Hitra, og deres beste kunder er tyske og nederlandske hobbyfiskere.

BÅTLIV har vært på Hitra og kjørt båtene i sitt rette element. Dette kan du lese mer om i årets siste blad som kommer ut i slutten av november.

Powered by Labrador CMS