Glissent i havnene

I Kragerø er det flott badestrand i gjestehavnen, men regnet siler ned, og det er ledige gjesteplasser.

Publisert

Kragerø er en av landets livlige sommerbyer, med utesteder langs bryggene og mange konserter. Her er det mange flotte hytter i den øyerike skjærgården. Det er to gjestehavner i byen med plass til 90 båter, ifølge havnevakt Knut Mindrebø.

 

Når Båtliv besøker Kragerø en uke inn i juli er det tordenvær og regnbyger. Gjestehavnen er langt fra full av båter, og båtfolk vi møter kommenterer at de synes det er glissent i havnene i sommer. Men redningsselskapet har likevel nok å gjøre:

Les: Seilere på vidvanke

Med vår Royaler 42 Pilothouse har vi enkelt fått plass i havnene vi har besøkt hittil på sommertoktet. Vi har vært i Horten, Stavern, Nevlunghavn, Helgeroa og Kragerø og skal videre til Risør.  Underveis hittil har vi møtt mange hyggelige båtfolk, sett store og små båter og passert idylliske holmer og skjær. Ved innseilingen til Kragerø kom Morten Bergesen seilende innaskjærs i sin 105 fot lange Wally «Nariida»

Les: Big Bear i Stavern

Havneavgiftene ligger på 200 til 250 kroner for båter rundt 40 fot. I Stavern må man i tillegg betale fem kroner for å gå på do, og minst 15 kroner for å dusje.

Les: Sykkeltur i Horten

Powered by Labrador CMS