For en båtsommer!

Båtliv puster og peser seg bryggelangs, men hva gjør vel det når vi møter så mange smil og solbrente neser. Årets båtsesong er så definitivt i gang!

Publisert

Båtliv brukte forrige uke til å møte båtfolket i Midt- Norge. Alt det kan du lese om på www.batliv.no

Denne uken har vi satt sjøbein i Oslofjorden og har tatt oss sørover til Skandinavias desidert største havn for nordmenn, Strømstad i Sverige. Herfra skal vi rusle kysten rundt i tre uker, så ser du en stor motorkatamaran de første dagene merket med Båtliv, slår vi gjerne av en prat om båt og båtlivets mange gleder og sorger. Skjønt i disse dager smiler alle, og ordet fantastisk er brukt flere ganger enn noen annet adjektiv.

God service, med mange tilbud

I Strømstad regjerer Robert Kloudas mannskap. Fra havnekontoret styrer de med smått og stort, og når vi traff dem var de i ferd med å merke med nye skilter. Blant annet hvor brannslukkerne står. Nytt av året er dagbryggen, hvor du betaler havneavgift for å ligge bare om dagen. Dette gjør de for at overnattingsgjestene skal få plass når de kommer tidlig inn til havn. Før tok dagbesøkerne opp for mye havneplass.

Havnen har gode sanitærforhold med både dusj og vaskerom. Du kan kjøpe internett-tilgang. Nyt av året er også at du kan bruke kortmaskin når du betaler havneavgiften.

Klouda kunne fortelle at året så lang hadde vært meget bra. 500 flere gjestedøgn sammenlignet med samme periode i fjor.

-Vi opplever likevel at folk trekker mer ut i uthavnene når været er så bra som nå. En meget god vårsesong holder likevel statistikken oppe, sier Klouda.

Vi spør om nordmennene oppfører seg ordentlig, og da svarer han kjapt -de aller fleste gjør det.

Nektet å komme opp fra sjøen

-Sist helg hadde vi imidlertid et par båter med mye fyll. Da dro hoppet en av mannskapet over bord og begynte åsvømme tilbake til havnen. Da vi skulle hjelpe ham opp, nektet han å forlate vannet. Resultatet ble at vi måtte tilkalle Sjøredningen som måtte ta mannen opp av sjøen med makt, forteller Klouda.

På grunn av flere store båter, er det også flere som går på grunn inne i havnebassenget. Senest i dag var de en som stakk mer enn 2,5 meter som gikk nedi. Bunnforholdene er såpass myke at det ikke fører til noe skade på båtene.

Ny pers om bord

Smilende og solbrente kom familien Ødegård og Johansen inn til Strømstad havn. De hadde hatt sin gode gamle Tresfjord 28vi seks år, men aldri overnattet mer enn to døgn sammenhengende. Fredrikstadfamilien med røtter i Nord-Norge, va stolt når de kunne fortelle om en FANTASTISK!!!! Tur så langt, som startet med overnatting i Strømstad på turen sørover. Så ble det en natt på nydelige Resø, turen gikk så til Grebbestad hvor det ble to nye netter. Nå er de tilbake i Strømstad og vet ikke helt hvor turen går herfra. Om bord satt også gutta Sindre på 13 og Vegard på 7. Når vi spurte om det ikke ble for varmt svarte de unisont, -nei ikke med så mye vann rundt oss er det lett å avkjøle seg.

 

Powered by Labrador CMS