Kenneth Harstrøm fra Kungshamn er vant til større forhold enn dette, men koser seg glugg i sin nyinnkjøpte Storebro 340.
Harstrøms Northern Light badet i norsk "midnattssol".

Skipper, men ikke skuteløs

Vi snudde litt på flisa og gikk om bord i en svensk båt i en norsk havn.  Vi skjønte raskt at her hadde vi med en ordentlig skipper å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Når vi har fartet langs svenskekysten er det en selvfølge å gå ombord i norske båter. Når vi oppdaget klassikeren Northern Light bade seg i kveldsolen i Tønsberg gjestehavn, og det svenske flagget vaiende akter, måtte vi bare banke på for en prat.

Vi ble raskt klar over at her snakket vi med en ordentlig skipper. Når han ikke er om bord i sin Storebro 34 fot (10,5 meter) Biscay, står han til rors på 885 fot (270 meter) lange Norwegian Spirit. Å være skipper på norske cruisebåter har gitt han mange venner i Norge, og en påtroppende svigersønn. Det var også en av grunnene til at han hadde lagt seg til under slottsfjellet denne torsdagsnatten. Han skulle hilse på deler av sin kommende svigerfamilie, og han skulle besøke noen tidligere norske kolleger som hadde startet et lite fergerederi med daglige turer mellom Tønsberg og Strømstad.

Han hadde blitt grundig satt inn i Tønsbergs historie kvelden før av ”svigerfamilien”, og synes det var stas å ligge i så kulturelle og historiske omgivelser.

Vi spør om ikke Harstrøm er lei av sjølivet, og heller dra på bilferie når han kommer hjem fra seilingene med cruiseskipet?

Nei, jeg har hatt seilbåt i mange år, i fjor kjøpte jeg dette smykket av en båt. Med både bolig og medlemskap i fiskerforeningen i Kungshamn, stikker jeg så ofte jeg kan ut på sjøen også privat. Dette er livet, sier Harstrøm, som også avslører en liten amerikansk aksent om vi hører godt etter. Kanskje ikke så rart når man har jobbet i mange år  i internasjonal cruisefart.