SALG: Selgeren av en 40 år gammel snekke ble dømt til å ta tilbake båten, og til å betale erstatning.
SURT SALG: Selgeren av en 40 år gammel snekke ble dømt til å ta tilbake båten, og til å betale erstatning.

Dømt til å ta tilbake gammel snekke

Også salg av en temmelig gammel båt er dekket av lovverket. Dette ble dyrt for en kar fra Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Mannen solgte en nær 40 år gammel 30 fots Skarpnes-snekke til en sørlending for 180 000 kroner vie en facebook-gruppe, men det viste seg raskt at båten slett ikke var i god stand tross solid pris. Det ble anslått at det ville koste 160 000 kroner å satt snekken i orden, blant annet grunnet dieseldyr-trøbbel.

Kjøperen ville derfor heve handelen. Noe selger slett ikke var interessert i. Saken gikk til forliksrådet uten å bli løst og havnet så i Vestfold tingrett.

Selgeren ba der om frifinnelse, og viste til at den da 38 år gamle båten naturlig nok hadde blitt utsatt for vær og vind, og da var betydelig vedlikehold bare å regne med. Han avviste også han tidligere hadde erkjent trøbbel med dieseldyr i tanksystemet, skriver Tønsbergs Blad.

Men tingretten landet på kjøperens side i saken. Selgeren er nå dømt til å både ta tilbake båten, returnere kjøpssummen, betale 38 000 kroner til kjøperen og dekke saksomkostninger på 55 443 kroner.

Retten anfører blant annet at selgeren i salgskontrakten ikke tok forbehold om at båten ble solgt som den er, og peker på at båten faktisk hadde store feil og mangler. Retten legger også vekt på at selger ikke tilbød seg å utbedre feilene.