Båtsalget 2020

PRIVAT: Ni av ti brukte båter selges privat.

Ingen flom av brukte båter for salg

Finn.no opplever en dobling av bruktbåtsalget i år, men det er ingen flom av båter til salgs etter sommeren.

–Mange nye båtfolk har kjøpt båt i år. Våre undersøkelser viser at 78 prosent av kjøperne ikke samtidig har hatt båt avertert for salg, sa Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler i FINN motor og påtroppende Norboat-sjef, i en paneldebatt i regi av E24 og Finn i dag.

Enkelte har ventet stort salg av brukte båter etter sommeren, men Ryhell sier at det ikke er kommet noen flom av båter for salg etter sommeren.

Ni av ti brukte båter i Norge selges privat, mens kun halvparten av bilene selges privat. Daglig leder Per Arne Jahren-Andersen i Vestfold Maritim tror at brukte båter blir et vekstområde for båtbransjen i tiden som kommer, fordi mange båtkjøpere trenger service etter båtkjøpet.

Vestfold Maritim har to båtbutikker og Jahren-Andersen sier at de har hatt 100 prosent vekst i den ene butikken og 40 prosent i den andre i år. Hans inntrykk er at de aller fleste båtkjøperne har vært godt fornøyde med båtsommeren.

Avtroppende Norboat-sjef Leif Bergaas sier at bransjen har kapasitet til å gi service til båtfolket, selv om det har vært en strek salgsvekst i år.