Bruktbåt

VARMT MARKED: Det er svært stor etterspørsel etter dagsturbåter mellom seks og syv meter denne våren.
VARMT MARKED: Det er svært stor etterspørsel etter dagsturbåter mellom seks og syv meter denne våren.

Hett marked for brukte dagsturbåter

- Brukte daycruisere rundt 6,5 meter er kort oppsummert umulig å få tak i og har gått opp mye i pris, er den entydige meldingen vi får fra båtforhandlere.

Publisert

Det er selgers marked denne våren, og har du planer om å skaffe deg en kurant, brukt dagsturbåt med eller uten overnattingsmulighet, er det ingen grunn til å nøle for lenge. Forhandlere har ventelister på kunder som ønsker å kjøpe bruktbåter, og båtene blir ofte solgt før de legges ut på finn.no. Populariteten reflekteres også i prisen, som ifølge forhandlere vi har snakket med har gått betydelig opp det siste året.

Populære båter

Markedet for både nye og brukte dagsturbåter i klassen rundt 6,5 meter var stille både i 2018 og 2019, forteller produsenter og forhandlere Båtmagasinet har snakket med. Frem til 2019 var det daycruisere med overnattingsmulighet på 7,5 meter pluss som var svært etterspurt, men både i fjor og i år er etterspørselen etter dagsturbåter i det populære 6,5 metersegmentet større enn tilgangen på nye og brukte båter. Etterspørselen etter dagsturbåter til en pris som er overkommelig for en vanlig familieøkonomi, reflekterer at mange ferierer i eget land og at også mange nye båtbrukere har valgt å prøve båtlivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS