Bruktbåttest - Sun 33

SUN 33: Flybridgebåten er produsert i drøyt 200 eksemplarer.

Ideell for en ung familie

Sun 33 er en av de mest veldisponerte familiebåtene fra sin tidsepoke. Produksjonen ble lagt ned i 2009 etter drøyt 200 produserte båter, men flybridgebåten fra Østfold er fortsatt populær på bruktmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Sun 33 hører til de særnorske flybridgebåter som var særlig populære på 1990-tallet. Flere norske produsenter hadde modeller i dette segmentet, og Holms Innredning i Sarpsborg solgte jevnt og trutt mellom 10 og 12 båter i en årrekke, inntil finanskrisen i 2008 førte til tverrstans i salget og Terje Holm la ned produksjonen i 2009. En liten del av årsproduksjonen ble levert som halvfabrikat med mesteparten av innredningen i ferdige moduler, noe som sannsynligvis bidrar til noe jevnere kvalitet også på båtene som ble ferdigstilt av selvbyggere.

Med en innskjerping av reglene for halvfabrikat for rundt ti år siden forsvant selvbyggermarkedet nærmest helt. Av de 220 Sun 33 som ble produsert i Norge fra 1991 og frem til våren 2009, er brorparten levert som ferdige båter fra Holms Innredning. (Om historien til blant annet Sun 33, se egen sak på side 54.)

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER