Fiske – smakfulle vinterdelikatesse:

FORNØYD: En blid fisker har har prøvd seg på det ekstraordinære Borgunfjordfisket i Ålesund sentrum. Torsk i denne størrelsen er hverdagskost og man får sjelden bare én.
TORSK: Tiden fra januar til april trekker de store fiskene nær kysten for å gyte.
SEI: Stor vinterfanget sei fra Drøbaksund. Den kan stå i alle vannlag, men denne stod på bunnen og ble fisket med hel sild som agn bak en bom.
LYR: Den spreke fisken finnes i enorme mengder her og i størrelser hvor fem-seks kilo er ganske vanlig.
DYBDEKONTROLL: En snelle med telleverk eller et telleverk man klipser på stanga gjør det lettere å ha kontroll over hvor dypt du fisker.
EN KLASSISK SHAD: Denne har en ekstra krok med wire som kalles en Stinger for å kroke fisken enda bedre. Finnes i alt fra 5 til 600 gram. Gode vekter for torsk og lyr på grunna er 20-100 gram.
KLASSISK UTSTYR: Størrelsen varierer man etter strøm, fiskedyp og forventet fangst. Store pilk eller gummishad i bunn og to eller tre opphengere er alt som skal til.
AGN SOM LUKTER: Her er to makreller rigget for å fiske brosme og lange på om lag 300 meter. Når man fisker slik, må fiskene få god tid til å svelge før man setter kroken.

Enestående vinterfiske

Årets kaldeste tid er høysesong for å hente opp mange av våre favorittfisker. Sjøørret og lyr biter godt, mens skrei, abnorme kysttorsk og storsei samles i mengder som sommergjester bare kan drømme om.

Publisert Sist oppdatert

Vinterfisket er kort, rått og intenst. Når værforholdene ligger til rette, er det bare å komme seg ut. Men husk at vinterdagene er korte, og når alt klaffer, må alt være klart. Fiskestenger, termos, fiskebag og båtnøkler bør stå ved siden av ski, staver og smøring.

Har du ikke tilgang til båt på denne årstiden kan det være at du har et par andre løsninger. Kanskje kjenner du noen med en båt som du kan bli med i eller låne. Hvis ikke finnes det mange havfiskeklubber som arrangerer fisketurer i helgene. Her kan det være lurt å sjekke hva som finnes i ditt nærområde. Å bli med en havfiskerklubb gir mulighet for å lære mye, og lokalkjente fiskere kjenner til de gode fiskeplassene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER