Fiske – smakfulle vinterdelikatesse:

Enestående vinterfiske

Årets kaldeste tid er høysesong for å hente opp mange av våre favorittfisker. Sjøørret og lyr biter godt, mens skrei, abnorme kysttorsk og storsei samles i mengder som sommergjester bare kan drømme om.

Publisert Sist oppdatert

Vinterfisket er kort, rått og intenst. Når værforholdene ligger til rette, er det bare å komme seg ut. Men husk at vinterdagene er korte, og når alt klaffer, må alt være klart. Fiskestenger, termos, fiskebag og båtnøkler bør stå ved siden av ski, staver og smøring.

Har du ikke tilgang til båt på denne årstiden kan det være at du har et par andre løsninger. Kanskje kjenner du noen med en båt som du kan bli med i eller låne. Hvis ikke finnes det mange havfiskeklubber som arrangerer fisketurer i helgene. Her kan det være lurt å sjekke hva som finnes i ditt nærområde. Å bli med en havfiskerklubb gir mulighet for å lære mye, og lokalkjente fiskere kjenner til de gode fiskeplassene.

Har du anledning til å reise, finnes det også gode fiskecamper langs kysten, flere av dem åpne også om vinteren. Fiskecampene ligger alltid i gode fiskeområder. De kan bidra med lokalkunnskap, gode båter, sløyebod og eventuelt overnatting til som oftest hyggelige vinterpriser. I skreiområdene i nordvest og i Nord-Norge er det høysesong allerede i februar og mars, så her er det større prispress. Men resten av landet har ofte gode priser i vinterhalvåret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS