Fiske – smakfulle vinterdelikatesse:

FORNØYD: En blid fisker har har prøvd seg på det ekstraordinære Borgunfjordfisket i Ålesund sentrum. Torsk i denne størrelsen er hverdagskost og man får sjelden bare én.
TORSK: Tiden fra januar til april trekker de store fiskene nær kysten for å gyte.
SEI: Stor vinterfanget sei fra Drøbaksund. Den kan stå i alle vannlag, men denne stod på bunnen og ble fisket med hel sild som agn bak en bom.
LYR: Den spreke fisken finnes i enorme mengder her og i størrelser hvor fem-seks kilo er ganske vanlig.
DYBDEKONTROLL: En snelle med telleverk eller et telleverk man klipser på stanga gjør det lettere å ha kontroll over hvor dypt du fisker.
EN KLASSISK SHAD: Denne har en ekstra krok med wire som kalles en Stinger for å kroke fisken enda bedre. Finnes i alt fra 5 til 600 gram. Gode vekter for torsk og lyr på grunna er 20-100 gram.
KLASSISK UTSTYR: Størrelsen varierer man etter strøm, fiskedyp og forventet fangst. Store pilk eller gummishad i bunn og to eller tre opphengere er alt som skal til.
AGN SOM LUKTER: Her er to makreller rigget for å fiske brosme og lange på om lag 300 meter. Når man fisker slik, må fiskene få god tid til å svelge før man setter kroken.

Enestående vinterfiske

Årets kaldeste tid er høysesong for å hente opp mange av våre favorittfisker. Sjøørret og lyr biter godt, mens skrei, abnorme kysttorsk og storsei samles i mengder som sommergjester bare kan drømme om.

Publisert Sist oppdatert

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER