FAR OG SØNN: Etter avviklingen av Skjærgården 24 går mekanikerfar Frode Flaterås, etter 10 år i jobben, over til Vallø Marina. For sønnen Elias sin del blir dette siste året med sommerjobb på Nøtterøy. Han skal tilbake til studiene i Bergen. Foto: Amund Rich. Løken.

Båtverksted på Nøtterøy avvikler etter brann

I mars var det brann i verkstedet til Skjærgården 24 på Nøtterøy. Likevel greide selskapet å holde på sine ansatte og kjøre videre i reduserte lokaler. Nå er det brått slutt.

Publisert Sist oppdatert

Skjærgården 24 har drevet verksted ved Nøtterøy Båtsenter siden 2008. De 8 ansatte har servet båtfolket som har båtplass i den store båthavnen på Nøtterøy, og har vært et lokalt båtverksted for området. I tillegg har Skjærgården 24 drevet klargjøring og support for Goldfish.

BRANN: Anlegget til Skjærgården 24 på Nøtterøy Båtsenter ble påført store skader ved en brann i våres. Likevel greide selskapet å opprettholde driften videre, men nå er det snart stopp. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Brann i verkstedet

I mars oppsto det en alvorlig brann i lokalene, men det stanset ikke medarbeiderne fra å gjøre sine avtalte forpliktelser i forbindelse med vårklargjøring av et stort antall båter.

Ifølge en pressemelding fra Vestfold Maritim, som overtar kundeoppfølgingen, er det ikke mulig nå å drive videre forsvarlig uten store ombygginger av lokalene.

-Både med hensyn til kunder og ikke minst med hensyn til de ansatte, er tidshorisonten på ombyggingen ikke akseptabel for å ivareta fornuftig drift. Det er derfor besluttet at SG 24 Båtverksted vil avvikle dagens drift, heter det i meldingen.

Sjønære leiligheter

Det som setter begrensinger på tidshorisonten, er at anlegget skal rives og erstattes med et sjønært boligprosjekt med 144 leiligheter i en strandpark. Salget er startet, derfor er det etter hva Båtmagasinet forstår, ikke mulig med drift lengre enn et par års tid til, men i pressemeldingen fra Vestfold Maritim går det likevel frem at den store opplagshallen på Hjemseng kan ta imot opplagsbåter helt frem til 2027.

VIL IKKE REHABILITERE: Brann i anlegget på Nøtterøy i mars. Det er ikke vilje til rehabilitering fordi bygget likevel skal rives i forbindelse med bygging av leiligheter i en ny sjøpark. Foto: Amund Rich. Løken.

Ansatte sikret jobb

Båtmagasinet har forsøkt å få en kommentar fra eier og daglig leder Glenn Brandvoll i Skjærgården 24, men han er på ferie og har i dag ikke besvart vår henvendelse.

Etter hva vi forstår har de ansatte sikret seg jobb i andre virksomheter, men ingen hos den nye driveren.

 Det er Vestfold Maritim som skal sikre kundene videre tjenester. Daglig leder Per-Arne Jahren-Andersen sier til Båtmagasinet at det også i deres regi skal utført verkstedtjenester på Hjemseng, men også fra selskapets øvrige avdelinger. Det er Vestfold Maritimt som skal drifte innendørs lagring i den store hallen på Nøtterøy Båtsenter.

VIL BESTÅ I FLERE ÅR: Den skal bygges sjønære leiligheter i båthavnen på Hjemseng, men etter hva vi får opplyst skal den store opplagshallen likevel bestå frem til 2027. Foto: Amund Rich. Løken.