Boot 2020

Tender utenom det vanlige

Er du på jakt etter en ekstra dose luksusfølelse bør du ta en titt på Wallytender 48.

Den er ikke til å unngå å legge merke til, selv i mylderet av båter på verdens største båtmesse. Wallytender 48 står innbydende, litt på skrå, med deler av sideskroget lagt ned for litt ekstra dørkplass.

FØRERPLASS: Karbondetaljene er mange.

Når man kommer nærmere og ser alle detaljene er det i hvert fall ikke noe tvil om at dette er en båt som koster noe mer enn gjennomsnittet. Det er nemlig ikke lagt skjul på at detaljene at det er brukt karbonfiber. Wally har i mange år vært til inspirasjon for mange båtdesignere. Designet som vi ser på mange moderne båter har ganske så mange likheter med hvordan Wally så ut for 10-12 år siden. Og den gang skilte de seg sterkt ut. I dag er den blitt bare én av mange, men Wally er fortsatt Wally. Nylig ble for øvrig Wally kjøpt opp av Ferretti Group, og denne 48-foteren er trolig bare begynnelsen på hva vi vil se av båter fra produsenten fremover.

LES OGSÅ: Spesialbygger båt i karbon

I motorrommet har den en dobbelinstallasjon med Volvo Penta IPS 650, totalt 960 hestekrefter. Crusingfarten skal med det ligge på 32 knop, og den klarer nesten 40 knop om tiden er knapp. Den 14,5 meter lange båten veier 12,4 tonn, og er godkjent for 12 personer om bord. Rundt bordet bak førerplassen er det plass til åtte personer i hver sofabenk, og her kan også alle nyte turen i fartsretningen om ønskelig. Aktre sofabenk er forlenget med en stor solseng, og på sidene her kan dørkplassen utvides med å legge ned skrogsidene.

LES OGSÅ: Verdens beste båter er kåret

Førerplassen er også preget av karbonfiber. Og etter hvert kan det nesten bli for mye av det gode. Når vi kommer under dekk på sokkelessen er det så glatt at på dørken at vi nesten mister balansen. Her er det for øvrig dobbelkøye framme ved baugen. På babord side for leideren er det et lite bad med vask og toalett.

FOR MYE AV DET GODE: Karbonfiber som dørk blir glatt, veldig glatt.