DIREKTØR: Petros Michelidakis er sjefen for Boot i Düsseldorf. Verdens største båtutsilling.
DIREKTØR: Petros Michelidakis er sjefen for Boot i Düsseldorf. Verdens største båtutsilling.

Boot: – Norge er viktig for oss

– Båtmarkedet går litt ned i år, men er ikke på vei mot bunnen, sier sjefen for verdens største båtmesse Boot i Düsseldorf, Petros Michelidakis til Båtmagasinet. – Norge er viktig for oss. Se video.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser en liten nedgang i antall besøkende på Boot i år i forhold til i fjor, sier Michelidakis. Da skal vi huske på at det var to år siden sist messen ble arrangert på grunn av pandemien, så da var folk litt "utsultet" på å komme sammen igjen. Vi er likevel godt fornøyd med årets Boot. I størrelse og antall utstillere er vi større enn noen gang. 1500 utstillere har funnet veien til årets Boot. Selv om pilene for båtmarkedet peker litt nedover i år, er det ikke på vei mot bunnen, sier han. Båtmarkedet er tilbake på samme nivå som før pandemien. Det må vi være godt fonøyde med. Noen av de små aktørene har måttet gi tapt, men det er også mange som det går veldig bra for, poengterer Michelidakis.

18 utstillere fra Norge planlegger neste års Boot

– Norge og de norske utstillerne er viktige for oss, sier sjefen for Boot, spesielt ettersom vi vet at 25 prosent av folk i Norge er båtfolk. Landet hür stolte båttradisjoner og vi er veldig fornøyd med at de er på Boot. Faktum er at mens vi snakker, så sitter 18 utstillere fra Norge i et møterom her på Boot og diskuterer planene for neste år, sier messesjefen.

Düsseldorf forever

Boot er 55 år i år. Tror messesjefen at det vil komme til å være en båtutstilling i Düsseldorf om 55 år fra nå? 

– Ja, så lenge det er et behov for å komme og ta og føle på en båt du har lyst på, eller vil lære mer om seiling og motorbåter, så vil vi komme til å være her, smiler han. Så vi vil komme til å ønske folk velkommen også de neste 55 årene lover han.