Solaris 48

For deg som sier ja takk, begge deler

Bli med om bord i vinneren av årets båt 2020 - Solaris 48. Båten skal ha spesielle skrogegenskaper, og leveres både i lukket og åpen versjon.

Solaris er mest kjent for seilbåter, men slår seg nå også stort på motorbåter, og det med god start. Etter lanseringen på Cannes Yachting Festival 2019 ble båten nominert til European Powerboat of the Year.

Fly og Open

Da prisen skulle deles ut på Boot Dússeldorf i januar i år var det i konkurranse med fire andre båter i samme klasse. Dagen etter kunne klistremerket som viser at båten har vunnet festes på skrogsiden. Ved siden av enda en nylansering, som ikke er lett å ta blikket fra: Solaris 48 Flybridge. Skroget er det samme, men her har vi da en åpen og en lukket versjon. Under dekk er de også ganske så like, men her har en kommende eier også mulighet til å påvirke noe hvordan den fremtidige båten skal være.

Erfaring

Verftet mener at skrogets design skal bidra til å redusere forbruket, og dermed også utslippet. Her skal det være mulig å bruke båten som om det er deplasementskrog, eller man kan gi gass og komme over 30 knop. Produsenten trekker også fram at dette er skrog som har god stabilitet også når den ligger stille. 48-foterne er for øvrig motorisert med Volvo Penta med IPS-drev. En av båtens designere, Brunello Acampora, har jobbet med skrog tilpasset IPS helt siden 2005.

Under kan du se video med gjennomgang av de to forskjellige modellene.

Solaris 48 Open

Solaris 48 Fly