Båtmagasinet-TV nr. 4/2002

ELBÅT: Se videointervju med EVOY-gründer Leif A. Stavøstrand og bli med en svingom på sjøen.
ELBÅT: Se videointervju med EVOY-gründer Leif A. Stavøstrand og bli med en svingom på sjøen.

I 50 knop med elbåt

Vi har besøkt Evoy-gründer Leif A. Stavøstrand, og i denne Båtmagasinet-TV-sendingen tar vi deg med ut på fjorden i 50 knop med elmotor. Vi kan også by på en videoguide til gode havner på den svenske vestkysten. Videre har vi prøvekjørt første elbåt i en stor satsing fra Groupe Beneteau, og feirer 20 års jubileum med Bård Eker. Kjør film!

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinets nummer 4/2022 er ute hos abonnentene og er kommet i salg i butikkene. I denne Nett-TV-sendingen får du med deg noen av høydepunktene i den innholdsrike maiutgaven:

Vi har reist til Florø for å ta Evoy-satsingen på pulsen. Etter en helelektrisk tur i over 50 knop – som riktignok ikke varte mange minuttene – spurte vi gründeren Leif A. Stavøstrand om hvilken fremtid han ser i krystallkulen.

I Bohuslän omtaler man gjerne seg selv som «Bästküsten». Båtmagasinets svenske medarbeidere har laget en ti minutters video med tips til havner og opplevelser til deg som har planer om å legge kursen sørover langs svenskekysten i sommer. Fredrikstadgutten Bård Eker er en fargerik og uredd designer som har satset friskt i båtbransjen gjennom 20 år. Vi tok en prat med ham om reisen fra Hydrolift S-24 og frem til dagens flaggskip P42 i forbindelse med at Eker for noen uker siden markerte 20 år som eier og konseptgenerator i Hydrolift.

Beneteau-eide Delphia satser på kombinasjonen deplasementbåter og elektrisk fremdrift. Vi har tatt en tur til Nederland for å prøvekjøre Delphia 11, som er første båt ut i en stor satsing på elbåter fra verdens største båtprodusent.