NY 42-FOTER: Marex lanserer ny båt som leveres både som coupé eller med flybridge.
NY 42-FOTER: Marex lanserer ny båt som leveres både som coupé eller med flybridge.

Ny og større Marex leveres også med flybridge

På slutten av året lanserer Marex ny modell som også kan leveres med flybridge. – Dette er den største satsningen vi noen gang har gjort, og er etter min mening det beste vi har laget, sier designer Espen Aalrud i Marex Boats.

Publisert Sist oppdatert

Scandinavia 330 vant nylig European Powerboat of the Year i klassen for båter opp til 14 meter.

Designer og medeier Espen Aalrud i Marex Boats mener suksessen skyldes at de i

stor grad lytter mye til kunden

– Og vi fokuserer på livet om bord. Vi ønsker å lage løsninger som gjør det enkelt å bruke båt, sier Espen Aalrud.

42-foter

Da han var med i Båtmagasinets TV-sending i anledning av Båtmagasinet 1 2022 røpet han hva vi kan vente av nyheter fra Marex.

– Vi kommer med nesten fire versjoner av en 42-foter. Dette bliren voldsom utvikling av det samme konseptet vi har bygget før. Det er en kupebåt i to versjoner, og med det det største kjøkkenet som er laget i en 42-foter noen sinne. Modellen kommer med og uten bakvegg i kupéversjon, røper Espen Aalrud.

– Og i tillegg kommer disse to versjonene med flybridge etter hvert, avslører båtdesigneren.

Flybride som passer linjene

Han mener det må opp i en viss størrelse før det passer med flybridge, og med båt i denne størrelsen er tiden moden også for Marex.

– Man får ikke til så gode linjer med flybridge hvis båten er under 40 fot. Og det blir en del kompromisser som vi ikke ønsker å ta. Men noen vil ha flybridge, så vil man her ha denne muligheten, så får man det. Så det blir den største satsningen vi noen gang har gjort, forteller Aalrud.

Den nye båten ventes å bli lasert i slutten av året.

– Båten er nå ferdig tegnet, og de fleste formene er ferdig. Men vi sliter i dagen med å få tak i flere av komponentene, og det er det ikke så lett å få gjort noe med. Og vi må ha motorer, plottere, varmeapaprater og annet som er veldig lang leveringstid på. Men etter min mening blir dette det beste vi har laget noensinne, sier Aalrud.