Marex 420 Gourmet Cruiser:

NYHET: Storbåten lanseres på Boot Düsseldorf i 2023.

Storbåt for avanserte hobbykokker

Marex-nykommer 420, som i én versjon tydeligvis faktisk FÅR navnet «Gourmet Cruiser» blir det nye flaggskipet i Marex-porteføljen.

Nyheten skal lanseres på Boot 2023 i Düsseldorf, og foreløpig er kun et utvalg datakonstruerte bilder og det som - muligens - er et ekte fotografi offentliggjort.

Uansett signaliserer Marex svært tydelig at modellen, som i likhet med andre Marex-båter bygges i Litauen, blir en komfortabel og meget påkostet, men likevel svært så rasjonell familiecruiser. En rask turbåt og en flytende hytte.

BEST I KLASSEN. Det er i alle fall Marex’ ambisjoner med kokkeavdelingen på Gourmet Cruiser.

Og det er her «Gourmet Cruiser» kommer inn: Båten leveres i to versjoner, en Scandinavia-versjon med spiseplass for seks inne i selve salongen og den nevnte versjonen for hobbykokker. Marex skryter av at sistnevnte får den klart beste bysseavdelingen i klassen, med diger u-formet arbeidsplass for kokken. Også oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og vaskemaskin blir så vidt vi kan se standardutstyr på den interessante bobåten. Pluss både et 220-liters kjøleskap og en fryser på hundre liter.

Båten er utviklet i samarbeid mellom Marex’ egne designere, VOM Creations Yacht Design, Nikl design og Alpha Creations, og med nesten 14 meter lengde og 4,27 meter bredde blir dette en virkelig stort hopp opp i størrelse fra dagens toppmodell, Marex 375.

Ifølge Marex får alle 420-utgavene to bad og to eller tre lugarer, en diger, hydraulisk badeplattform og noe omtales som en «beach club» under targa-taket akterut. Eller en komfortabel dekksalong på norsk. De store uteområdene utstyres med kalesje av gardintypen, og det skal ta under et minutt å lukke og sikre båten med én hånd, uten knepping og stropping.

UTEPLASS: Hydraulisk badeplattform og en generøs salong på akterdekket. Båten kan stenges av for vær og vind på under ett minutt.

Marex’ nye storbåt blir en helplanende modell med doble Volvo Penta D6 440 - 460 hk. Både hekkaggregat, IPS og akseldrift er oppført som muligheter den ellers ganske sparsommelige informasjonen som så langt foreligger.