Tusenvis av private båter til leie

Nå kan du leie private båter over store deler av verden. Stadig flere amerikanere og europeere leier nå ut sine egne båter.

Publisert Sist oppdatert

USA

Det finnes som sagt en rekke tjenester, men amerikanske Boatbound er verdens ledende nettbaserte båtutleier. Boatbound ble lansert i 2012, og i likhet med Airbnb og Uber har den sitt utspring i San Francisco-området. Boatbound hevder å tilby mer enn 10 000 båter i forskjellige amerikanske havner, både langs kysten og på innsjøer. Nettjenesten har i dag hovedkontorer i San Francisco på vestkysten og i Miami i Florida på østkysten.

På Boatbound kan du velge båter i kategorier for fiske, feiring, romantikk, vannsport og seiling. Du kan også velge mellom motorbåt eller seilbåt i søket. Vi søkte på New York i november 2015 og fikk opp 31 motorbåter til utleie. En reklamerer med ordentlig partybåt, og viser bilde av en mørkhudet modell med skipperlua på. I Miami fikk vi opp hele 150 motorbåter til leie. Prisene varierer fra 120 dollar (ca. 1000 kroner) dagen for en enkel Bayliner dagsturbåt med utenbordsmotor til 14 000 dollar (120000 kroner) dagen for en luksusyacht på 122 fot med kaptein.

Cruzin, GetMyBoat og BoatSetter er alternative amerikanske utleienettsteder. Cruzin hadde båter tilgjengelig i 27 stater, samt på de britiske Jomfruøyene og i Middelhavet, da amerikanske Boating testet nettstedet våren 2014.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS