European Powerboat of the year 2021

NOMINERT: Boarncruiser Traveller 46 er en av tre nominerte til Årets Motorbåt i kategorien deplasementsbåter

De beste deplasementsbåtene

Med båter som Linssen og Boarncruiser dominerer nederlenderne markedet for deplasementsbåter, men i år får de konkurranse fra franske Turbocraft Silverfin.

I Norge bygger både Viknes og Saga populære halvplanere, men det var delte meninger i juryen som kårer Årets Motorbåt i Europa om Turbocraft Silverfin med marsjfart 11-14 knop var for hurtig til å falle inn under deplasementsklassen. Kriteriene i denne klassen er bokomfort og drivstofføkonomi. Vi snakker om langturbåter bygget for cruising langs kysten eller på Europas indre vannveier.

Deplasementsbåter er nederlendernes paradegren. Brede og stødige båter med toppfart under ti knop. ­–Reisen er målet, påstår Linssen Yachts, som i Norge importeres av Giramar. I denne klassen er det kun nominert tre båter til prisen for Årets Motorbåt i 2021: Boarncruiser Traveller 46, Linssen 35 SLC AC og Turbocraft Silverfin.

I juryen sitter redaktører i Europas ledende båtblader og de nominerte båtene er blitt testet av minst et av jurymedlemmene.

Normalt skjer prisutdelingen åpningshelgen på Boot-utstillingen i Düsseldorf, men på grunn av koronasituasjonen vil årets prisutdeling skje på skjerm, slik vi er blitt vant med gjennom foråret. Prisutdelingen finner sted til helgen.

Båtmagasinet er blant de åtte båtmagasinene i juryen som hvert år kårer European Powerboat of the year, ofte omtalt som båtbransjens Oscar-utdeling.