Test:

Sargo 45: Full klaff for finsk flaggskip

Finske Sargo har lansert sin hittil største modell - en 45 fots styrhusbåt som på mange områder fornyer dette erke-finske båtkonseptet.

Publisert Sist oppdatert

Produsenten bak finske Sargo ble etablert allerede i 1967 og er en av Finlands eldste motorbåtprodusenter. De første tiårene ble båtene produsert under merkenavnet Minor, men i 2014 tilpasset AB Sarins Båtar Oy merkenavnet til et internasjonalt marked og etablerte merkevaren Sargo. Den første Minoren kom på vannet i 1976, og den var en plastversjon av den typiske styrhusbåten med innenbordsmotor som gjennom mange tiår har vært en populær fiske- og bruksbåt rundt Østersjøen. Produsenten holdt lenge fast ved akselinstallasjon i sine båter, og først i 2005 kom de med sin første drevbåt i form av Minor 27 Range. Siden har produktutviklingen skutt fart, og i forbindelse med overgangen til nytt merkenavn i 2014 tok de også i bruk et nytt formspråk da de lanserte Sargo 31 i 2015. Nye Sargo 36 ble raskt produsentens storselger etter lanseringen i 2020, noe som ga støtet til en enda større båt, nemlig Sargo 45. 

Med forventninger om lav aktivitet i båtmarkedet da pandemien kom, satte de i gang utviklingen av det nye flaggskipet, og i januar 2023 ble den første båten lansert under Boot i Düsseldorf. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER