Båten min

KJÆLEDYR: På de gamle seilskutene gjorde skipskattene nytte for seg i jakt på rotter og mus. Ombord i Nauticaten «Abuela» er de bare kjæledegger.

Nautikattene gir sjølivet ekstra glede

Svarte katter gir grobunn for overtro i båt. Men skipskatter derimot, de med ekstra tær, gir båtlivet glede og lykke, sier ekteparet Armann i Asker. De har opptil flere nautikatter i sin Nauticat 33.

Publisert Sist oppdatert

Å omgås svarte katter har ikke alltid være vellykket. Det lille, svarte dyret har vært knyttet til ulykker og skumle historier, men alt det er vel gammel overtro? Vi skal tilbake til middelalderen for å se at katter ble sett på som et ondt tegn og gjerne knyttet til hekseri. Den svarte katten skal ha hatt gode forbindelser til djevelen. Forholdet til det lille dyret har bedret seg betraktelig i nyere tid, selv om det hevdes at tusenvis av katter avlives i Italia hvert år, etter ordre fra katolske prester, bare fordi de er svarte. Ikke minst blant sjøfolk og fiskere finner vi historier om katter og overtro. Katt i båt var ensbetydende med ulykker og dårlig fangst.

Mer tro enn overtro

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER