Båtliv i vinterland

TARGA PÅ IS: Vi startet året sesongen i isråk, med bålpanne og dieselvarmer.

Sesongstart «on the rocks»

Andre helgen i januar samlet vi kohorten på tre, fant frem en stabel med eikeved, slo en råk i isen og startet båtsesongen 2021 med pølser på grillen og båten fortøyd i isen.

Det har vært en endeløs høst og vinter med selvpålagt isolasjon, karantene, kohorter, munnbind, håndsprit, nyseregler og albuehilsing. Den største trøsten i livets mest asosiale år, har vært båten. For i skjærgården der vi ferdes har det vært mer flått enn korona i sommer, og i buktene på telemarkskysten en stille lørdag i januar er det lett å lukke verden ute en liten stund mens frostrøyken driver over sjøen og lar oss «glida inn på ein våg me ikkje har visst um».

I den svarteste perioden i begynnelsen av januar, da vi ikke engang fikk lov å slippe kjentfolk over dørstokken, så streiket dieselvarmeren. Timetelleren viste at den trofaste D2en hadde gått 3300 timer på åtte år, og hadde overlevd seg selv. Samtidig snerket sjøen seg rundt reportasjebåten over natta, gradestokken viste ti blå og før vi visste ordet av det lå båten innefrosset - fjorten dager etter at en to måneder lang regnskur hadde gitt seg. Vinteren byr på varierte forhold for den som aldri tar båten på land.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER