Båten min Saga 27

FRISTED: Rune Midtkandal jobber med hurtigbåter i det daglige. I «Nada» - eller «ingenting» på spansk – søker han båtlivet i sakte fart.
FRISTED: Rune Midtkandal jobber med hurtigbåter i det daglige. I «Nada» - eller «ingenting» på spansk – søker han båtlivet i sakte fart.

Stor innsats for «Nada»

Gode barndomsminner knytter Rune Midtkandal i Ålesund til klassikeren Saga 27. Etter en omfattende renovering, har den erfarne sjøkapteinen kommet i mål med «Nada»: En 44 år gammel Saga som er blitt et fristed i en travel hverdag.

Publisert

Rune Midtkandal (52) fra Eidsnes ved Ålesund har lang fartstid som blant annet sjømann, hurtigbåtskipper, styreleder i Hurtigbåtforbundet og ansatt i Kystverket. I dag er han driftssjef i The Fjords, en underavdeling av ruteselskapet Fjord1 med ansvar for den hypermoderne hybridkatamaranen «Vision of the Fjords» som går i turistrute mellom Flåm og Gudvangen. Privat er han også svært maritimt interessert.

- Av profesjon er jeg hurtigbåtkaptein og har gjort interessen til yrke. På privaten har jeg hatt flere friske prosjekter som Dromedille, Cobra, Atlantic 900, Hydrolift, Finnmaster og Bella. Alle disse var kjempegode båter til sine formål, uten at jeg fant helt roen med noen av dem, forteller Rune mens vi sitter ombord i hans helrenoverte, 44 år gamle Saga 27 en desemberdag.

Hvorfor Saga 27?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS