TEST: 9 Simrad Cruise 9, Simrad NSS9 og Simrad GO9

ÅPEN BÅT: Tre ni-tommers kartplottere fra Simrad ble testet i en hurtiggående, åpen båt. I slike båter kan fremfor alt sollys gi besværlige reflekser.
ÅPEN BÅT: Tre ni-tommers kartplottere fra Simrad ble testet i en hurtiggående, åpen båt. I slike båter kan fremfor alt sollys gi besværlige reflekser.

Skal du velge dyrt eller billig?

Flere store elektronikkmerker har flere plottere i samme størrelse som er beregnet for forskjellige brukergrupper og behov. Hva skiller den billigste fra den dyreste? Og hva trenger man egentlig? Simrad har tre ni-tommere med priser fra 8000 og opp til 30 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Mange kartplottere er i dag langt mer enn bare kartplottere. De er avanserte instrumenter med en lang rekke funksjoner. Men trenger man egentlig en Porsche når man bare kjører på grusveier? For mange er det primære behovet å få navigasjonshjelp under normale værforhold. Noen ønsker bare å bytte ut en gammel plotter med en ny for å få bedre kartpresentasjon og mulighet til å koble til et ekkolodd.

Flere segmenter

Simrad har tatt konsekvensen av at ikke alle har de samme behovene og har nå tre ulike modeller som er tilpasset behovene til ulike brukergrupper. Cruise 9 er en basismodell for under 8000 kroner som er enkel å installere og starte opp. GO9 XSE har berøringsskjerm og noen flere tilkoblingsmuligheter, for eksempel for radar. Toppmodellen er NSS evo 3s, en nettverksplotter som har både berøringsskjerm og knapper, og som har den mest avanserte skjermen av de tre plotterne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS