NORGESFERIE: Vi ser på Yamarin 415, Rana 15, Polar 25 og Saga 7000 som gode bruktbåtkjøp.
NORGESFERIE: Vi ser på Yamarin 415, Rana 15, Polar 25 og Saga 7000 som gode bruktbåtkjøp.

Norgesferie til under hundre tusen

Sannsynligheten er stor for at det blir norgesferie også neste sommer. Er du blant dem som vil prøve båtlivet i stedet for utenlandsferie i 2021? I så fall bør du orientere deg i bruktbåtmarkedet allerede nå. Vi ser på Yamarin 415, Rana 15, Polar 25 og Saga 7000.

Publisert Sist oppdatert

Denne høsten er antallet båter til salgs på finn.no rekordlavt. I skrivende stund, i midten av november, er det bare drøyt fire tusen båter til salgs, noe som er en nedgang på rundt ti prosent sammenlignet med i fjor, ifølge finn.no. Det er nærliggende å tro at koronapandemien har begrenset mulighetene for utenlandsreiser det siste året, og at fritidsbåtlivet har fått et uventet løft. Båtforhandlere vi har snakket med, kunne allerede tidlig i høst fortelle om støvsugde bruktbåtlagre, og den situasjonen ser ut til å vedvare. Men selv om du har et veldig begrenset budsjett, kan du komme deg på sjøen. Vi har plukket ut fire båter som vi mener er smarte valg.

Båt fremfor Syden?

Et kjapt regnestykke tilsier at en to ukers familieferie til Syden lett koster mellom 30 000 og 70 000 kroner. Hvis alternativet neste sommer er å feriere i Norge, kan man vurdere å legge det beløpet i et kurant bruktbåtkjøp. Gjør man et klokt båtvalg, vil man sannsynligvis få pengene igjen året etter dersom man finner ut at båtlivet ikke sto til forventningene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS