Slik fisker du sjøkreps:

OPP FRA DYPET: Disse godbitene er hentet fra mer enn 60 meters dyp, og som mat trives de ekstra godt på grillen.
OPP FRA DYPET: Disse godbitene er hentet fra mer enn 60 meters dyp, og som mat trives de ekstra godt på grillen.

Mørkets fyrste smaker himmelsk

Langt nede i dypet lever de. En av havets beste delikatesser er oransje og lever i huler i leira i stupmørke. Slik lykkes du med fisket etter sjøkreps.

Publisert Sist oppdatert

I motsetning til hummer, er det lovlig å fiske sjøkreps året rundt. Disse to krepseartene har mange likheter, men sjøkrepsen er betydelig mindre. Mens hummeren gjerne kalles havets kardinal, er en god betegnelse for sjøkrepsen mørkets fyrste. De trives nemlig dypere enn solen klarer å lyse opp. Mange mener dessuten at sjøkrepsen smaker bedre enn hummeren. De har mykere konsistens, og de blir heller ikke tørre og seige som sin langt større slektning kan bli ved feil tilbereding.

Vinterhalvåret aller best

Sjøkreps kan du fiske hele året, men det er gjerne om sommeren de fleste av oss spiser den, i omgivelser med god stemning, gjerne med et glass hvitvin, sol og sval sommerbris. Men som mange andre krepsdyr smaker også sjøkrepsen enda bedre når vi nærmer oss vinterhalvåret. På sommeren kan du også oppleve at sjøkrepsen får en periode med mykere skall, som følge av at de da har skallskifte. Skal du virkelig oppleve den gode smaken bør du komme deg ut når båtsesongen er slutt for de. Det er nemlig på vinteren den smaker aller best.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS