Båten min: Bertram Moppie 20 HT

KLASSIKER: En Bertram 20 Moppie fra 1966 er en nytelse for øyet.
KLASSIKER: En Bertram 20 Moppie fra 1966 er en nytelse for øyet.

Jeanettes «American dream»

Jeanette Wiberg-Jensen og samboeren Helge Pedersen har brukt vinteren på å pusse opp klassikeren Bertram Moppie 20 HT. Nå er drømmen å gjøre renovering av de amerikanske klassikerne til levebrød.

Publisert

Blant nostalgikere i båtkretser vekker navnet Bertram følelser. I dag er det amerikanske båtmerket synonymt med mektige sportsfiskebåter i flere etasjer og høye «tuna towers» der føreren både kan speide etter tunfisk og stå baklengs å manøvrere når tunfisken sitter på kroken. Allerede i 1960 tok Bertram Yachts i bruk den legendariske designeren Ray Hunts skarpe V-bunnskrog. I dag bygger Bertram Yachts mektige havfiskebåter fra 35 til 61 fot, men mange av de gamle klassikerne får det til å klø i entusiastiske fingre fortsatt. Jeanette Wiberg-Jensen og Helge Pedersen i Moss er to helfrelste Bertram-entusiaster, som har lagt sin elsk på de klassiske, amerikanske båtene.

Satser på heltid

- Etter å har drevet i båtbransjen med opplag og båtsalg i mange år, sa kroppen stopp etter det syvende hjerteinfarktet, forteller Helge Pedersen på brygga ved kanalen i Moss.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS