Førsteinntrykk: Targa 30.1

DOBBELT: Passasjersetet har hengslet rygg slik at man kan sitte fire til fem personer ved klaffebordet.
ROMSLIG: Det er god plass på jagerbroen, som har en gjennomprøvd løsning. Derimot er 30.1 den første av Targa-modellene med stuvrom med hengslet lokk foran konsollen.
GOD PLASS: Med en singel Volvo Penta D6-400, som er det perfekte motorvalget i denne båten, får man et svært servicevennlig motorrom på kjøpet.
LITT MER: Den nye Targa 30.1 byr på en del mer komfort i salongen enn Targa 27.1 - blant annet fri ferdsel gjennom båten.
MER KOMFORT: Lugaren akter består av en generøs dobbeltkøye på babord side, og en enkel på styrbord.
BAD AKTER: En av de store forskjellene fra 27.1 er at Targa 30.1 har et romslig, separat toalettrom akter.
ET STORT LØFT: En romslig lugar også forut, med god dobbeltkøye, bidrar til å gjøre Targa 30.1 til en langturbåt i større grad enn 27.1.

Først blant likemenn

Rykende ferske Targa 30.1 ble lansert i juni. Vi har testkjørt båten 100 nautiske mil, og konstaterer at Targa befester sin plass i eliteklassen med den kompakte versjonen av Targa 32.

Publisert Sist oppdatert

Når man rendyrker et konsept gjennom mer enn 30 år, og hele tiden forsøker å forbedre funksjonalitet og sjøegenskaper, er det kanskje ingen stor prestasjon å lykkes. Targa 30.1 har vært under utvikling i flere år, og det borger for at lite er overlatt til tilfeldighetene når den først lanseres. Også i perioden 1997 til 2011 hadde Botnia Marin en Targa 30 i to versjoner tilgjengelig i modellprogrammet, men den nye båten har bare modellbetegnelsen til felles med sin pensjonerte slektning. Med Targa 30.1 har finske Botnia Marin åpnet opp modellprogrammet: Targa 27.1 får en storesøster, og Targa 32 får en lillesøster. Det nye familiemedlemmet er en ytterst gjennomarbeidet og velfungerende krysning mellom sine to nærmeste søsken.

Et herlig skrog

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER