Prøvekjørt: Grand Sturdy 500 AC Variotop

STORBÅT: 50-foteren er den største båten i dagens Linssen-program. 30 tonn med komfort og en prislapp som matcher. Foto: Linssen
SALONG: To av de tre sittegruppene i salongen, som har direkte kontakt med styreposisjonen i akterkant.
MOTORROM: Denne modellen har dobbelinstallasjon som eneste alternativ. Men med «kun» 300 hestekrefter totalt blir ikke dieselutgiftene uoverkommelige.
PÅ «BROEN»: Motordrevet tak over styreposisjonen og elektrisk hevet sittebenk kan ikke skjule at styreposisjonen er og blir en kompromissløsning.
FORLUGAR: Linssen 50.0 har tre fulle dobbeltlugarer, der akterlugaren er størst. Men forlugaren er heller ikke utpreget trang.
KORRIDOR: I begge ender av salongen er det skipsaktige korridorer til lugarer og toaletter.
FIN HYGGEPLASS: Akterdekket ligger høyt og rullingen vil være merkbar i litt ruskevær. Men utover dette er det ikke mye å utsette på løsningen.

Kompromissløs stasbåt

Hva får man for 14 millioner kroner hos Linssen? Kort sagt: Storartet komfort, enorm plass og ekte skipsfølelse.

Publisert Sist oppdatert

Den nederlandske båtbyggeren Linssen holder seg trygt til konseptet med solide deplasementbåter av stål. Men den seksti år gamle familiebedriften har likevel gjennomført en interessant fornyelse av utvalget de siste årene.

Med sine 110 ansatte er Linssen en liten bedrift i hjemlandet, men samtidig en sentral bedrift i nasjonal båtsammenheng. Verftet har dessuten åpenbare ambisjoner om å definere den typiske «nederlandske deplasementstålbåten», ikke ulikt Targas ønsker om å definere sin egen båtklasse lengre nordøst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER