Bergen gjestehavn

BERGEN: Atmosfæren i Vågen er unik.
BERGEN: Atmosfæren i Vågen er unik.

Koselig, men begrenset service

I Vågen ligger du i sentrum av trivelige Bergen, men servicen er begrenset i disse koronatider.

Publisert Sist oppdatert

Bergen Gjestehavn scorer svært høyt på sjarm og sentrumsnærhet, men lavt på service og fasiliteter.

Vi ankom Bergen i går kveld, og gjestfrie båtfolk gjorde plass til oss ved Zachariasbryggen midt i Vågen. Her ligger vi fortøyd ved steinkai med store gummidekk og brukbart med fortøyningsgods på land.

Det er bra med plass i havnen. Enkelte steder ligger båten uten på hverandre, men stort sett er det bryggeplass nok foreløpig. Fordelen med å ligge ved Zachariasbryggen er litt avstand til trafikkert vei langs Bryggen, og puben på brygga stenget klokken 01 på grunn av korona.

App

Stengt på grunn av korona er også servicebygget, som vanligvis finnes i annen etasje i bygget her på bryggen. Et bryskt skilt forteller at båter som ikke har betalt avgift vil bli fjernet. Vi forsøker å betale havneavgift med app, men må få tilsendt kode via epost, og det finnes ikke nett i havnen. Oppgitt nettverk fra Visit Norway finner vi ikke, men det er en kortterminal ved puben Flying Dutchman, der vi får betalt og på kvitteringen også får en kode for å få strøm ombord. Prisen er 300 kroner døgnet for båter opp til 15 meter. Bergen gjestehavn fungerer uten havneverter, men informasjonen kunne vært bedre på brygga.

VELKOMMEN: Begrenset service, men tydelig beskjed.
VELKOMMEN: Begrenset service, men tydelig beskjed.

Vi sover godt i Viknes 1080, selv om en gjeng ungdommer holder fest utover natten i en Goldfish 38 med bading og musikk, og det er litt liv på land, men det er til å leve med en sommernatt på sjøen en i en unik sjøfartsby. Herfra er det kort vei til Fisketorget, Det Hanseatiske Museum, Fløibanen, samt restauranter, kjøpesentre og vinmonopol.

Bergen får beste karakter for sjarm og kultur, og middels for service og kai. Du drar ikke til Bergen for å oppsøke fred og ro, men for å kjenne pulsen på Norges mest historiske by.

Pris: 300 kroner for båter opptil 15 meter, strøm inkludert

Service: Stengt på grunn av korona

Brygger: Litt krevende steinkai

Nett: Mer info finner du er på bergenhavn.no