Gjestfri mottakelse i Bergen

–Haloen, vil dere ligger her. Vi kan gjøre plass, ropes det «Carpe Diem» i det vi sirkler rundt i Vågen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Bergen

Båtmagasinet har i dag startet sitt årlige sommertokt. Vi er på langtest i en Viknes 1080, som vi hentet i Bakervågen i kveld. Første etappe gikk over fjorden til Bergen, Norges gamle hovedstad, som er vendt mot havet, og hvor du med båt ligger i hjertet av byen.

Det er ingen ledige plasser da vi sklir inn på Vågen i våre testbåt til over fire millioner kroner, som vi aldri har manøvrert med før. Da roper Christian Buanes fra sin Viksund 35 og spør om vi ser etter plass, og da vi svarer ja flytter han båten et par meter, og vipps så har vi plass midt i Vågen.

Vågen

–Jeg sirklet selv rundt her i over en time i går. Folk vegret seg for å få båter på utsiden, men der jeg kommer fra hjelper man hverandre, sier Buanes, som har hjemmehavn i Naustdal. Han har nylig kjøpt en brukt Viksund med flybridge, og nå er de to par ombord på tur sørover med innlagte kulinariske stopp. I Skjærhamn smakte de på kongeølet fra Kinn Bryggeri, og turen videre går til Hardanger hvor det vanker eplesider.

Det er bra med båter i Vågen i dag 29. juni, men det er plass til flere båter, og folk vi har snakket med forventer større trøkk når fellesferien starter om en uke.